Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaynak Dengeli Dağıtılmalı

Yüzde 83’ü belediyelerden hizmet alan nüfusun kentsel ihtiyaçları için merkezi bütçeden, yerele daha çok kaynak aktarımı sağlanmalı, bu kaynağın, bölgeler, kentler arasında tahsisinde, sadece nüfus değişkeni değil, ülkede bugüne kadar önlenemeyen bölgesel uçurumlar ve farklılıklar da dikkate alınmalıdır.

Cumhuriyet Gazetesi
Kaynak Dengeli Dağıtılmalı

br />
Neoliberalizmin alternatifi üretilmeli

Merkezi olarak, istihdamı korumayı ve genişletmeyi, adil bölüşümü, bağımlılığı azaltmayı, yerli üretimi, tasarrufu ön planda tutan, bütün bunları demokratik, katılımcı bir merkezi planlama ile kamu girişimciliğinin yeniden ihdası ile gerçekleştirmeyi hedefleyen yaklaşım, yerelde de neoliberalizmin alternatifini üretmelidir.

Bu alternatif, merkezdeki kararlara yerelin daha çok katılımını öngören, bu katılımla merkezden üretilen demokratik planı yürütmede, icrada, yerelin daha çok sorumluluk ve yetki ile donatıldığı bir çerçeveyi içermelidir. Bu anlamda, demokratik yerellik perspektifi, merkezi kararlara daha çok katılım ve merkezi planın icrasında yerelin daha çok inisiyatif ve sorumluluk, yetki alması demektir. Bu, merkezde oluşturulan hedefleri gerçekleştirmede, yerele daha çok kaynak ve icra inisiyatifi demektir. Yerel yapılar da, bu hedefleri gerçekleştirmede, daha katılımcı, daha demokratik, şeffaf yapıları oluşturmalıdırlar.

Yerelde, neoliberallerin, kentin kalkınmasını, gelişmesini küreselleşme rüzgârına tabi kılmak biçimindeki yaklaşımın (bunu bazı sol liberaller sosyal demokratlara da salık veriyorlar) tam tersine, halkın belediyesini inşa etme peşinde olanlar, piyasayı, kâr dürtüsünü, küresel sermaye çekme kaygusunu arka plana atarak, halkın, kentlinin gündelik yaşamını kolaylaştıracak, kentlinin, kentsel mal ve hizmetin finansmanına, geliri ölçüsünde katılabileceği bir yaklaşıma sahip olmalıdır.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/kaynak-dengeli-dagitilmali_67554.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!