Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kemeraltı için Yeni Umut ‘Işığı’

Tarihi çarşı Kemeraltı'nın sokaklarını gece aydınlatmak için harekete geçildi. TEDAŞ yetkilileri, çarşının aydınlatması için bir rapor hazırlıyor. Raporun İzmir Valisi Mustafa Toprak'a sunulmasından sonra çalışmalar başlayacak.

yapi.com.tr
Kemeraltı için Yeni Umut ‘Işığı’

İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nı gece de yaşatmak için başlatılan çalışmalar önemli noktaya geldi. Ege'de Son Söz'den Sinan Doğan'ın haberine göre, TEDAŞ'ın Kemeraltı'nın sokaklarını aydınlatmak için İzmir Valisi Mustafa Toprak'a bir rapor hazırladığı belirtilirken, Kemeraltı esnafı sokak aydınlatmalarının yapılması halinde tarihi çarşının AVM'lere rakip olacağını ifade ediyor.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, TEDAŞ'tan 12 kişilik bir heyetin bir süre önce Kemeraltı'nda sokak aydınlatması için incelemeler yaptığını belirtti. Kaya, "Vali Bey İzmir'e ilk geldiğinde Kemeraltı'nın sorunlarını içeren bir dosya sunduk. Valimiz de bu doğrultuda bizi TEDAŞ ile irtibata geçirdi. Yetkililere gece çarşımızı gezdirdik. İhtiyaç olan noktaları gösterdik. Bu doğrultuda hazırladıkları raporu Vali Bey'e sunacaklar. Ondan sonra da harekete geçilecek" dedi.

Hedeflerinin Kemeraltı'nı 24 saat yaşayan bir çarşı haline getirmek olduğunu vurgulayan Kaya, şimdiden bar ve restoran sahipleri ile görüşmeye başladıklarını açıkladı. Özellikle Havra Sokağı civarında ayakkabıcıların boşalttığı dükkanların yeme içme mekanları olarak düzenlenebileceğini dile getiren Kaya, çarşıdaki kapanan sinemaları yeniden açmak için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi. Kaya, "Bunları yapabilirsek AVM'ye giden insanları yeniden çarşımıza çekebileceğiz. Bugün Kemeraltı 10 bin esnafı ve 60 bine yakın çalışanı ile Türkiye'niin en büyük açık alışveriş merkezi. Bu gücü harekete geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kemeralti-icin-yeni-umut-isigi_121390.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!