Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kemeraltı’nda Bir Tarih Yok Oluyor!

İzmir'in en eski eczanelerinden biri olan Şifa Eczanesi'nin Kemeraltı'ndaki tarihi binası acınacak halde. 6 aydır boş duran bina, kısa süre önce yaşanan yangında harap haline geldi. Tarihi binanın ikinci katının camları kırıldı ve tavanı çöktü.

yapi.com.tr
Kemeraltı’nda Bir Tarih Yok Oluyor!

Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Eczacıbaşı Holding'in temellerinin atıldığı Kemeraltı'ndaki tarihi bina acınacak hale geldi. Eczacıbaşı Holding'in Kurucusu Nejat Eczacıbaşı'nın kurduğu İzmir'in ilk eczanelerinden biri olan Şifa Eczanesi'nin Kemeraltı'ndaki binası, yıkım tehlikesiyle karşı karşıya.

İzmir Valiliği'nin hemen arkasında yer alan iki katlı tarihi yapı, uzun yıllar giyim mağazası olarak kullanıldı. Firmanın iflas etmesi nedeniyle mağaza 6 ay önce kapanırken, tarihi bina da kaderine terkedildi. Kısa süre önce çıkan bir yangında üst katı ve çatısı yanan binanın üst camları da tamamen kırıldı. Bir asırdan fazladır ayakta duran binanın yıkılma tehlikesi bulunuyor.

Ege'de Son Söz'den Sinan Doğan'ın haberine göre, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Eczacı Enver Olgunsoy, İzmir'in eczacılık tarihinin en belirgin simgelerinden olan Şifa Eczanesi'nin tarihi binasının yok olmaması gerektiğini söyledi. Olgunsoy, "İzmirliler ve Eczacıbaşı ailesi bu tarihi binaya sahip çıkmalı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kemeraltinda-bir-tarih-yok-oluyor_121280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!