Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşümde 1'e 3 Sınırı

NTV'ye canlı yayın konuğu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili merak edilen noktaları açıklayarak, "Kentsel dönüşüm alanlarında 3 emsalin üstüne çıkmayı düşünmüyoruz" dedi. 3 emsal ile 1000 m2 arsa varsa 3000 m2 inşaat yapılabileceğini ifade eden Bayraktar, yerinde dönüşüm istediklerini vurguladı.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde 1'e 3 Sınırı

Yeşil alan artacak

Binaların bitişik nizam olduğunu, yeni kentsel tasarımda yeşil alanları, park ve bahçeleri artıracaklarını belirten Bayraktar, "170 noktada dönüşüm oluyor. Van, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kütahya, İstanbul ve birçok şehirde çok ciddi bina portföyü için çalıştık. İkinci mevzuatları bitirmek üzereyiz. 2B'den gelecek parayı bekliyoruz. Gelmezse yeni kaynak yaratacağız" dedi.

Askeri lojmanlar, hastaneler, karakollar, okullar ve kamu binalarının da kentsel dönüşüme dahil olduğunu vurgulayan Bayraktar, "En acil, en kolay ve en rahat yerden başlayacağız. Vatandaş sitemizi dönüştürün derse, oradan başlayacağız. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde talep var. İzmir'de de kentsel dönüşüm başlayacak. Yıkımları, Başbakan'ın katıldığı törenle başlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Sevda Tepesi ile de açıklamada bulunan Bayraktar, "Suudi Kralı, satın aldığı zaman imarı vardı. Aldıktan sonra iptal oldu. Bu da insanları üzüyor. Mütekabiliyet Yasası çıkarttık. Bu hak teslim edilirse, gayrimenkul talebi artacak. Haksızlık giderilirse, imajımız kuvvetlenecek" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-1e-3-siniri_100755.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!