Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Kentsel Dönüşüm'de Avrupa'daki Modern Kentler Örnek Alınmalı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, piyasadaki durgunluğun ilacının kentsel dönüşümde olduğunu belirterek, ''Kentsel dönüşümde doğru hamleler için Avrupa'daki modern kentleri örnek almalıyız'' dedi.

yapi.com.tr / AA
'Kentsel Dönüşüm'de Avrupa'daki Modern Kentler Örnek Alınmalı

Sanayici ve işadamının en fazla iş yapacağı Eylül ve Ekim aylarının hayal kırıklığı ile geçtiğini ifade eden Barış Aydın, bu tür dönemlerde yapılan yatırımların durmaması gerektiğini belirtti. 50'yi aşkın sanayi kolunu ve 350'ye yakın alt sektörü besleyen inşaat sektörünün böyle dönemlerde öneminin daha da arttığını ifade eden Aydın, bu kapsamda kentsel dönüşüm projelerinin çok büyük bir şans olduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşüm projelerinin, Türkiye'yi modern görünüme kavuşturacağı gibi ekonominin de çarklarını döndüreceğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

''Kentsel dönüşümde doğru hamleler için Avrupa'daki modern kentleri örnek almalıyız. Ankara'da güzel projeler yapılıyor. Türkiye genelinde 4 milyon 725 bin konutun yapıldığı 2003-2011 yılları arasında 13,6 milyon nüfuslu İstanbul'da inşa edilen yeni konut sayısı 295 binde kalırken, 4,5 milyon nüfuslu Ankara'da 436 bin konut inşa edildi. Ancak İstanbul büyük projelerde çok büyük yol kat ediyor. Yarıştan kopmamamız lazım. Ankaralı sektör temsilcileri olarak dünyanın en güzel kentlerinden esinleneceğimiz projelerle kenti daha da güzelleştirebiliriz.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-avrupadaki-modern-kentler-ornek-alinmali_102527.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!