Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Genç İşadamları İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda Revizyon İstedi

TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın ve Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ı ziyaret ederek, 1 Haziran’da bazı maddeleri yürürlüğe girecek yasadan duydukları endişeyi dile getirdiler.

yapi.com.tr
Genç İşadamları İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda Revizyon İstedi Ziyarette, Barış Aydın’ın yanı sıra TÜGİAD Ankara genel sekreteri Murat Camadan, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Öztürk, Efe Bezci ve Zübeyir Kaya da yer aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Müsteşar Acar, ziyarette İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na ilişkin endişelerin dile getirilmesi üzerine, TÜGİAD’dan yasanın işverenleri rahatsız eden maddeleri ve öneriler konusunda rapor istedi. Müsteşarlık görevine atanır atanmaz, işçi ve işveren konfederasyonlardan da hem yasayla ilgili, hem de bakanlığın çalışmalarıyla ilgili rapor istediğini anımsatan Acar, şunları söyledi:

"Özellikle işveren kesiminin yasayla ilgili yoğun endişeleri var. Yasada, işveren üzerindeki yükümlülüğü artıran bazı maddeler var. İşyeri sınıflandırmasına ilişkin itirazlar da söz konusu.  Bazı maddelerin yürürlük tarihinin erteletmesini, bazı maddelerin de değiştirilmesini istiyorlar. Onlar raporlarını 15 Nisan’a kadar Bakanlığa sunacaklar. TÜGİAD olarak sizden de ertelenmesini ya da değişmesini istediğiniz maddelerle ilgili bir çalışma yapmanızı, en geç 10 gün içinde bize sunmanızı istiyorum. Bizim görevimiz sizlerin sıkıntılarınızı gidermek olmalı. İşadamlarını cezalandırmak yerine, istihdamı artırmak için önleri açılmalı. Maalesef yargıda ve bürokraside tersi bir anlayış yaygın. Bürokrasinin mantalitesinin değişmesi gerekir".

"Ülke ekonomisi olumsuz etkileniyor"

TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın da istihdamın yüzde 7’sini üyelerinin sağladığına dikkat çekerek, “TÜGİAD üyelerine ait 2 bin şirkette, 550 bine yakın kişi istihdam ediliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda işçi açısından sıkıntılar olduğu gibi, işveren açısından da büyük sıkıntılar mevcut. Ayrıca sigorta ve vergi birimleriyle ilgili de sorunlar yaşanıyor. Bunlar ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor, ticareti sekteye uğratıyor. Rekabet edemez hale geliyorsunuz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/genc-isadamlari-is-sagligi-ve-guvenligi-yasasinda-revizyon-istedi_107291.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!