Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşüme ‘Yüksek Bedel’ Tepkisi

Bağcılar’da kentsel dönüşümle binaları yıkılan yurttaşlar isyanda: Bizim paramızla inşaatı yapıyorlar geriye kalan onlara kâr kalıyor.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşüme ‘Yüksek Bedel’ Tepkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar’da devam eden kentsel dönüşüm kapsamında, dün törenle yıkımı başlayan Göztepe Mahallesi, Barınkent Sitesi'nde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümden sonra köysel dönüşüm'e de başlanacağını duyurdu. Bakan, köylerde de dönüşüm yapacaklarını belirterek, “İleri bir tarihte Köysel Dönüşüm’e başlayacağız” dedi.

Oraya da el atacağız

18 binanın yıkımında hazır bulunan Bakan, “Diğer belediyelerimiz de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırsınlar onların önünü açalım. Kısa zamanda yine köylere de el atacağız. Pilot bölge olarak üç-dört köyü seçiyoruz. İleri tarihte Köysel Dönüşüm’e başlayacağız” dedi.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, evleri yıkılan yurttaşlar ise yeni evlerin ödeme planlarına tepki gösterdi. Site sakinleri, yıkım töreninin ardından, Bakan Güllüce'ye ulaşamayınca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'yla konuşarak yıkımı yapılan binalarla ilgili emsal kararlarına ve ödeme miktarlarına tepki gösterdi. Her bir daire için ödenmesi istenen 50 bin lira ve faiz olduğunu ancak vade süresi içinde bu ödemelerin nereye varacağını bilmedikleri endişesini taşıdıklarını anlattı. Ahmet Demir isimli bir yurttaş, "Belediye 125 metrekarelik daireleri 5 blok olarak kendisine ayırıyor. Bize de 77 metrekare veriliyor. 50 bin TL para bizden isteniyor. O paramızla zaten yapılıyor, geri kalan onlara kâr kalıyor. Güç onlardaysa öyle yapıyorlarsa bilmiyorum ama hakikat bu." dedi.

KİPTAŞ belirliyor

Başka bir bina sakini ise 50 bin liranın kendilerinden istendiğini ve banka faizinin ne olduğunun belirsiz kaldığını söyledi. Bina sakini, "Kiptaş yönetimi 50 bin TL'ye 10 yıl içinde 13-ile 26 bin TL faiz geleceğini belirtti. Burada bir belirsizlik var. Kentsel dönüşüm ya da bakanlığın verdiği yazı ile birbirini kapsamıyor. Kiptaş, yapmış olduğu ön sözleşmeyi hep kendi tarafından belirlediği için site sakinleri sıkıntılı durumda." ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusume-yuksek-bedel-tepkisi_123153.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!