Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kimse Sahiplenmedi Burası Beton Olacak

Bodrum Güvercinlik'te yanan orman alanları üzerine MNG'ye otel yapma izni verilmesinin geçmişi 1997'ye kadar uzanırken, bu süreçte görev yapan hiçbir Turizm Bakanı izni sahiplenmedi. Şimdiki bakan Ertuğrul Günay da "Bir ağacı korumak için gerekirse bir tesisi feda ederiz'' diyerek, kendi döneminde bir metrekareyi bile tahsis etmediklerini

Sabah Gazetesi
Kimse Sahiplenmedi Burası Beton Olacak

/P>

'MNG böylesi tahsis almaz'

MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, Sabah'ta "Hani orman kalacaktı" başlığıyla yayınlanan haberle ilgili olarak "Anayasa ihlal suçu oluşturacak böylesi tahsisi yapabilecek ne bir T.C. Bakanlığı mevcuttur ne de MNG Holding böylesi bir tahsisi alır" dedi. Anayasa'nın 169. maddesi uyarınca yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirileceğini ve yanan alanların başka bir amaçla kullanılamayacağını vurgulayan Günal, bu tür haberlerin bazı kötü niyetli kişileri orman yakmaya teşvik edeceğini öne sürdü.

İki bakanlıktan açıklama: Yanan yer tahsisi olmadı

Sabah'ın gündeme getirdiği yanan orman alanının ağaçlandırılmayıp, turistik tesise tahsis edildiği haberine ilişkin olarak hem Çevre ve Orman Bakanlığı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Antalya ili Kundu köyü sınırları içindeki arazinin Günal İnşaat'a 1998 yılında verildiği belirtilen Çevre ve Orman Bakanlığı açıklamasında, 430 dekarlık alanın "Golf alanı dışında, sadece ağaçlandırmak amacıyla verildiği" ifade edildi. Yanan bir orman alanının tahsis edilmesinin söz konusu olmadığı vurgulanan Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamasında ise Bodrum'daki alanla ilgili, haberde, 2007'de yanan alanın tahsis edildiğinin öne sürüldüğü, oysa bakanlığın ön izninin 1997, kesin tahsisin ise 2006 tarihli olduğu kaydedildi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/kimse-sahiplenmedi-burasi-beton-olacak_63341.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!