Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kırkpınarı Su Bastı

Edirne'de artan yağışların ardından Tunca Nehri'nin Sarayiçi'nden geçen bölümünde taşan sular yağmur drenaj ızgarasından su boşaltan motopomp makinesinin arıza yapması sonucu alana yayıldı. Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı alanın bir kısmı sular altında kalırken, belediye ekipleri arızayı gidermeye çalışıyor.

yapı.com.tr
Kırkpınarı Su Bastı

Edirne'de son bir haftadır aralıklar yağan yağmur nedeniyle Tunca Nehri'ndeki su seviyesi yükselmiş, bazı noktalarda da yatağından çıkmıştı. Dün sabah saatlerinde nehrin, bu yıl 653'ncüsü yapılan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan Fatih Köprüsü ayaklarına kadar yükselmişti. Bir süre sonra bu alanda yatağından taşan nehir sular Sarayiçi mevkiine doldu. Edirne Belediyesi Kırkpınar alanlarının sularla dolmasını yağmur drenaj ızgaralarını toprakla kapatarak önlemişti. Adalet Kasrı'nın bulunduğu alanı da toprakla kapatan ekipler, yayılan suları da kurdukları su boşaltan motopomp makinesiyle yeniden nehre vermeye başladı. Ancak gece 03.00 sıralarında motopomp makinesinin arıza yapması sonucu sular güreşlerin yapıldığı Kırkpınar tesislerinin girişine kadar yükseldi. Stantların kurulduğu alanın bir kısmı ile Er Meydanı giriş kapılarından Koca Yusuf Misafir Tribünü ve protokol kapısına kadar su geldi.

Edirne Belediyesi ekipleri, suyu boşaltmak için motopomp makinesini tamir ederken, ayrıca 3 adet daha motopomp makinesi kurdu. Suların tesislere girmesini engellemek isteyen ekiplerin yaklaşık 20 santimetre yükseklikteki su tahliye çalışması sürüyor.

Güreşler saat 9.00'da başlayacak

Bu yıl 653'ncüsü yapılan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanların da katılacağı güreşler, bu sabah saat 09.00'da başlayacak. Bu nedenle ekipler, güreş saatine kadar alanı temizlemek için büyük gayret gösteriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kirkpinari-su-basti_121609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!