Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Susuzluğa Karşı Maliyetsiz Önlem: Yağmur Duası!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kış aylarının sıcak geçmesi nedeniyle yazın kuraklık yaşanacağı iddiaları üzerine B planları bulunduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Susuzluğa Karşı Maliyetsiz Önlem: Yağmur Duası!

Eroğlu, yağmur bombasının bir seçenek olmadığını ve sonuç vermediğini dile getirdi. Eroğlu, “Yağmur duası, yağmur bombasından maliyetsiz” diye espri yaptı. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Eroğlu, TBMM ’deki sohbetinde, sorunun daha çok Orta Anadolu Bölgesi için geçerli olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Su sorunu yaşanmaması için önlem alıyoruz, bu konuda acil eylem planlarımız var. Bölgelerdeki arkadaşlarımızla düzenli toplantı yapıyoruz. Sorun daha çok Orta Anadolu’da görülüyor. Bizim B planımız var. Yeraltı sularıyla ilgili planlama yapıyoruz. Önümüzdeki döneme ilişkin meteorolojik veriler de olumlu. Bahar yağmurları beklediğimiz gibi gelecek. Sorunu yaza gelmeden çözeceğimize inanıyoruz. Yağmur bombası düşünmüyoruz, çünkü anlamlı bir getirisi yok. Bu bir seçenek değil. Yağmur duasına da çıkarız, hiç olmazsa onun maliyeti yok. Su ile ilgili karar verecek kurulda bakanlığımızın da olması gerekiyor. Yeni torba tasarıda bu düzeltilecek. Arkadaşlarla da görüştüm, suyla ilgili bir karar verilirken, bizim olmamız gerekir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/susuzluga-karsi-maliyetsiz-onlem-yagmur-duasi_117263.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!