Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Son Yağışlar da Sapanca’yı Kurtaramadı

Geçen yılın bahar mevsiminden bu yana bölgedeki yağışların, geçmiş yıllara oranla yüzde 50 oranında azalması nedeniyle Sapanca Gölü'ndeki su çekilmesi durdurulamadı.

yapi.com.tr
Son Yağışlar da Sapanca’yı Kurtaramadı

DHA'nın haberine göre, Sakarya ve Kocaeli'nin de içme suyu kaynağı olan, suyunun içilebilir kalitede olduğu ender göllerinden biri Sapanca Gölü'nde, bu mevsimde su düzeyinin en üst sınırda olması gerekiyordu. Geçen haftalarda Sakarya Su kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümlerde, su düzeyinin normalin 2 metre 10 santimetre altında olduğu belirlenen Sapanca Gölü için Nisan ayının son haftasında yağması beklenen yağışlara umut bağlanmıştı. Gölden, hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyu ihtiyaçları, hem de bazı sanayi kuruluşlarının da kendi ihtiyaçları için sürekli su çekiliyor.

Göle giden derelerin büyük bir bölümü kurumuş durumda. Bu nedenle göldeki su düzeyinde  yağışlara rağmen değişiklik olmadı. Sapanca Gölü kenarındaki iskeleler de hala açıkta bulunuyor. Sapancalılar, göl suyunda kuraklık nedeniyle zaman zaman çekilmeler görüldüğünü, fakat hiç bir zaman gölde bu kadar büyük oranda kuraklığa tanık olmadıklarını söyledi.

Yaz mevsiminde de yeterli yağış olmaması halinde hem Sakarya, hem de Kocaeli alternatif su kaynakları arayışına girdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bazı bölgelerdeki kuyuları devreye almaya başladı, yeni kuyu açmak için çalışma başlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/son-yagislar-da-sapancayi-kurtaramadi_119940.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!