Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kızıl Meydan’da Otel Yerine Park Yapılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın sembolü Kızıl Meydan’daki Hotel Rossiya yerine park yapılması emri verdi. 13 hektarlık alana yapılacak park için 200 milyon dolar harcanacak...

yapi.com.tr
Kızıl Meydan’da Otel Yerine Park Yapılacak!

Milliyet'in haberine göre, Rusya’nın başkenti Moskova’nın sembolü Kızıl Meydan’ın büyük bir bölümünü işgal eden Hotel Rossiya’nın yıkılmasına karar verildi. Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri doğrultusunda, Sovyet dönemini simgeleyen otelin kapladığı 13 hektarlık alana dev bir park yapılacak.

Sovyet yönetiminin emri ile 1964 yılında inşasına başlanan Hotel Rossiya 1967 yılında tamamlanmıştı. Beton ve camdan oluşan 21 katlı bina, Kızıl Meydan’da Kremlin’in kremit rengi kırmızı kuleleri ile Ortaçağ’dan kalma küçük Ortodoks kiliseleri arasındaki alanı doldurmuştu. Rossiya, Ocak 2006’da resmen kapatılmış, yerine yine içinde otel bulunduran eğlence kompleksi yapılması planlanmıştı. Ekim 2006’da ise Anayasa Mahkemesi, Rossiya’nın tekrar yenilenmesi için yıkım kararını durdurmuştu. Ancak yıllarca kentin silüetini bozduğu düşünülen binanın yıkılması yönündeki tartışmalar dinmedi.

Kent ‘yaşanabilir’ olmalı

Sonunda Putin, geçtiğimiz yıl bizzat yıkım emrini verdi. Moskova’da Hotel Rossiya’nın yerine ne yapılacağı konusunda hararetli tartışmalar başlarken parlamento ve hükümet birimlerine ev sahipliği yapacak dev bir kompleks, iş merkezi ya da alışveriş merkezi gibi fikirler ortaya atıldı. Ancak Putin, Moskova’nın merkezinin daha “yaşanabilir” hale gelmesi için otelin yerine park yapılması emrini vererek tartışmalara son noktayı koydu.

İnşaatı 2014’te başlayacak

Önceki günü Moskova kent yetkilileri park projesini New Yorklu ‘Diller Scofidio +Renfro’ adlı şirketin kazandığını açıkladı. Firmanın Zaryadye Park tasarımı, Rusya’nın çeşitli iklim bölgelerini yansıtmayı amaçlıyor. Proje, Moskova Nehri kıyısının da yoğun trafiğin yaşandığı ana ulaşım hattı yerine halka ait bir dinlenme alanı olmasını öngörüyor. Park, adını ise Rossiya’nın yapılması için yok edilen Zaryadye mahallesinden alacak. Park inşaatının maliyetinin ise 200 milyon dolar olması bekleniyor. İnşaatın 2014 yılında başlayacağı açıklanırken ne zaman tamamlanacağı belirtilmedi. Moskova’nın baş mimarı Sergey Kuznetsov basın toplantısı sırasında, “Şehir merkezinin olabildiğince yaya dostu, ulaşılabilir ve keyif verici olmasını istiyoruz” diye konuştu. Putin’e yakınlığı ile tanınan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de kenti daha yeşil yapmak istediğini söylemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizil-meydanda-otel-yerine-park-yapilacak_113930.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!