Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kızkumu’na UNESCO Koruması!

Muğla’nın Marmaris İlçesi Orhaniye Köyü’ndeki Kızkumu plajının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alabilmesi için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi.

yapi.com.tr
Kızkumu’na UNESCO Koruması!

DHA'nın haberine göre, Muğla’nın Marmaris İlçesi Orhaniye Köyü’ndeki Kızkumu plajının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alabilmesi için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi.

Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk imzasıyla Orhaniye Muhtarı Arif Ulupınar’a bir yazı gönderildi. Yazıda bölgenin uydu fotoğraflarının çekileceği, körfezdeki akıntı ile buraya dökülen su kaynaklarının inceleneceği, Kızkumu ile Martı Marina arasındaki iskelelerin kaldırılacağı ve bu işlemler için de kaynak yaratılmaya çalışıldığı belirtildi.

Sponsor buluruz

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan da UNESCO’yla görüşmelerin olumlu olduğunu ve listeye alınmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ersan, “Elimizdeki bilgi ve doneleri ilettik. Eksiklerin giderilmesi için de çalışmalarımız sürüyor. “Kaynak yaratmak sorun olur’ diye düşünülüyor ama devreye girip sponsor buluruz. Önümüzdeki sezon korumanın gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi. Ersan plajı koruma amaçlı çalışmalara değinerek, “Martı Marina körfezi tehdit ediyor. Marinaya iki dava açıp kazandık. Bük mevkiindeki kaçak yapılaşma ve iskeleleri gerekli yerlere ihbar ederek yasal işlem başlattık. Köy halkının buradaki kızıl kumu alıp kullanmasının yasaklanmasını istedik” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizkumuna-unesco-korumasi_116107.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!