Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Knauf “Sıfır Atık Belgesi” ile Eko-Sürdürülebilirlik Felsefesini Tescilledi

Sürdürülebilir yaşamın sürdürülebilir üretimle mümkün olduğunun bilinciyle sıfır atık uygulamalarını fabrikalarında uygulayan Knauf, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında sanayi kuruluşlarına verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

yapi.com.tr
Knauf  “Sıfır Atık Belgesi” ile Eko-Sürdürülebilirlik Felsefesini Tescilledi

Doğal hammaddelerin korunmasında geri dönüşüm çalışmalarının önemi gün geçtikçe artarken sanayi kuruluşlarının çevre dostu uygulamaları eko-sürdürülebilirlikte merkezi bir rol oynuyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2017 yılı itibariyle başlatılan Sıfır Atık Projesi, belgelendirme sistemi ile sanayi kuruluşlarını teşvik ediyor. Kurulduğu günden bu yana eko-sürdürülebilirlik çatısı altında fabrikalarında çevresel tertip ve geri dönüşüme yönelik tüm tedbirleri alarak uygulamaya geçiren Knauf, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ankara Ahiboz II Fabrikası için Sıfır Atık Belgesi alarak sektöründe farkındalık yaratmayı sürdürüyor.

Hammadde kaynaklarından son ürününe kadar çevresel rehabilitasyon
Geri kazanımı bir üretim felsefesi haline getiren Knauf’un ‘ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası’na sahip olup tüm çalışmalarını sistem gerekliliklerine uygun şekilde yürütmekte olduğunu söyleyen Knauf Genel Müdürü Ali Türker,  ürünlerin yaşam döngüsü süresince tüm çevresel etki ve geri kazanım etkilerinin hesaplanmakta olduğunu belirtti. Ali Türker, “Sektörümüzün genelinde zaman zaman üretimden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı kusurlu alçı levha ürünleri ortaya çıkıyor. Sektörde bir ilk gerçekleştirerek İzmit ve Ahiboz fabrikalarımızda geri dönüşüm tesisi kurduk. Geri dönüşüm tesisimiz aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Atık Minimizasyon Tesisi Belgesi” aldı.

Tesisimizde kusurlu alçı levha ürünler peyderpey geri kazandırılarak üretime tekrar dahil ediliyor. Bununla beraber kusurlu alçı levha ürünlerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ‘Melbes Sistemi’ ile atanan yetkili laboratuvar tarafından gerçekleştirilen analiz sonucu tehlikesiz kategoride yer alıyor” dedi.

Söz konusu malzemelerin değerlendirilmesi ile ilgili olarak çimento fabrikaları ile beraber kapsamlı çalışmalar da sürdürdüklerini ifade eden Türker, tüm fabrikaları için düzenli olarak emisyon ölçümleri, atık su ve atık analizleri yapılarak hava, su, toprak için önemli üç çevresel etkinin takip edildiğinin ve negatif etkiler en aza indirgenmeye çalışıldığının altını çizdi. Ali Türker, “Knauf olarak, kusurlu alçı levhaları bertaraf edip kolay yoldan çözüm bulmak yerine yatırım yaparak, alternatifleri değerlendirerek, milli servetimiz olan doğal alçıtaşını kağıdından ayırarak üretime tekrar katmak yönünde çok güçlü bir bilgi birikimine ve mühendislik gücüne sahibiz. Knauf, eko- sürdürülebilirlik, çevresel tertip ve korumaya yönelik tüm tedbirleri alan, uygulayan ve bu konuya azami özeni gösteren nadir şirketlerden. Çevre çalışmalarını hammadde kaynaklarımızdan son ürünümüze kadar devam ettiren bir kuruluş olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığımız başvuru ile Sıfır Atık Belgesi’ni almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/knauf-sifir-atik-belgesi-ile-eko-surdurulebilirlik-felsefesini-tescilledi-_184106.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!