Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"KOBİ'ler Risklere Karşı Özel Departman Kurmalı"

Victoria Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sardar İslam, KOBİ'lerin önemli risklerle karşı karşıya kaldığını belirterek, Türkiye'deki tüm KOBİ'lerin risk departmanı kurmaları gerektiğini kaydetti.

yapi.com.tr / AA
"KOBİ'ler Risklere Karşı Özel Departman Kurmalı"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) düzenlediği 'KOBİ'lerde Risk Yönetimi' panelinde konuşan Sardar İslam, KOBİ'lerin çok önemli risklerle karşı karşıya kaldığını; buna karşın risk analizi yaptırarak bu riskleri bertaraf edip, önemli faydalar kazanabileceğini anlattı. Avusturalya'da KOBİ'lerin yüzde 40'ının kurulduğu ilk 2-3 yılda önemli risklerle karşılaşıp battığını anlatan İslam, risk yönetiminin işletmelerin kriz riskini azaltıp büyüme potansiyeline katkıda bulunduğunu belirtti.

KOBİ'lerde riskin muhasebe, finansal, yönetişim ve lojistik gibi farklı alanlarda ortaya çıkabileceğini belirten İslam, şunları kaydetti:

"KOBİ'ler her durumda bu riskleri anlamalı ve kontrol etmeli. Tabii bu riskleri kontrol etmek ve ölçebilmek için, işletmede özel departman kurulması lazım. Riski yönetmek için bunun ne olduğunu anlamak, son derece önemli. Risk, sonuçlarını bilmediğimiz gelişmedir. Belirsizlik ve risk altında karar vermek zor bir iştir. Öncelikle bunu kabul etmek gerekiyor. Yaşayabilmek için risk almak gerektiği gibi, iş yapabilmek için de risk almak gerekir. Riski almanın temel kuralı, getirilerin maliyetlerden yüksek olmasıdır. Bu durumda risk üstlenebilir mahiyettedir. Burada risk ölçülerinin objektif olması ise son derece önemlidir. Risk analizinde en iyi, orta ve kötü durum olasılıkları olmak üzere 3 farklı senaryoyu ortaya koymak da önemli".

İslam, KOBİ'ler için sigortanın önemine de değinerek, sigortalamanın riske karşı firmayı koruduğu gibi, firmanın performans ve karlılığını arttırdığını, borçlanma maliyetlerini düşürdüğünü ve iş operasyonlarına da belli bir kesinlik kattığını dile getirdi.

AB ve Avusturalya'da risk yönetiminin yasalarla zorunlu hale getirildiğini dile getiren Sardar İslam, Türkiye'deki tüm KOBİ'lerin de böyle bir departman kurmalarının gerekli ve önemli olduğuna işaret etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kobiler-risklere-karsi-ozel-departman-kurmali_121875.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!