Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Koç Şirketleri Vitrinde

Koç Holding, DemirDöküm, İzocam ve Döktaş'taki hisselerini, satış da dahil bir dizi yöntemle değerlendirmek üzere danışmanlık şirketleriyle görüşüyor.

Bugün Gazetesi



oç Holding, DemirDöküm, İzocam ve Döktaş'taki hisselerini, satış da dahil bir dizi yöntemle değerlendirmek üzere danışmanlık şirketleriyle görüşüyor.

Koç Holding'in, topluluk şirketlerinden Türk DemirDöküm, İzocam ve Döktaş'ta sahip olduğu hisselerin, satış da dahil olmak üzere değerlendirilmesi konusunda ön çalışma yapmak için danışmanlık şirketleriyle görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Koç Holding'ten Borsa'ya gönderilen açıklamada, "Koç Topluluğu'nun, uzun vadeli stratejik planında yer alan portföyün yeniden yapılandırması kapsamında, Türk DemirDöküm Fabrikaları, İzocam Ticaret ve Sanayi ve Döktaş Dökümcülük'te sahip olduğumuz hisselerin satışı da dahil olmak üzere, çeşitli yöntemlerle değerlendirilmesi konusunda ön çalışma yapmak üzere çeşitli danışmanlık firmaları ile görüş alışverişi yapılmaya başlanmıştır" denildi.

Bu tarih itibariyle herhangi bir sözleşme imzalanmadığı, konu ile ilgili gelişmeler hakkında gerekli açıklamaların yapılacağı kaydedilen açıklamanın ardından, işlem sıraları geçici olarak kapatılan Koç Holding ve Türk Demir Döküm'ün Borsa'daki hisse senetleri, tekrar işlem görmeye başladı.

500 Milyon Euroluk Ciro
Bu arada, 2006'da kuruluşunun 52. yılını kutlayan DemirDöküm üçü yurtiçinde olmak üzere toplam yedi şirket ile 6 ülkede faaliyet gösteriyor. Şirket, 2005 yılında net 125 milyon euro olan ihracatının yüzde 70’ini Avrupa ülkelerine yaptı. Demirdöküm Genel Müdürü Bülent Lütfü Kızıltan bu yıl ciro hedeflerini yüzde 47 artışla 500 milyon euro olarak açıkladı.

Yüzde 17 Büyüme Hedefi
İzocam ise 1966 yılında sanayi sektöründe ısı izolasyonu konusunda faaliyet göstermek üzere kuruldu. 2005 yılını 192 milyon YTL'lik bir ciro ile kapatan firma, bu yıl ise yüzde 17 büyüme ile 205 milyon YTL ciro hedefliyor. Firma, bunun da yaklaşık 30 milyon dolarlık bölümü ihracat olarak planlanıyor.

Koç Grubu şirketlerinden biri olan Döktaş ise 1973 yılında Bursa Orhangazi’de kuruldu. Avrupa'nın en büyük alüminyum döküm tesisleri arasında sayılan Döktaş'ın cirosu 2005 yılında 349 milyon YTL olarak gerçekleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koc-sirketleri-vitrinde_46351.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!