Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konferansta Sorgun Gerginliği

Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen Golf ve Çevre Konferansı'nda, Antalya Sorgun'daki orman alanının golf sahası olarak tahsisine karşı çıkan Sorgun Platformu üyeleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen arasında tartışma çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi



ürkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen Golf ve Çevre Konferansı'nda, Antalya Sorgun'daki orman alanının golf sahası olarak tahsisine karşı çıkan Sorgun Platformu üyeleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen arasında tartışma çıktı. Sorgun Platformu Koordinatörü Işıl Eteş ''Buralara on yıl sonra villalar yapılmayacağını kimse garanti edemez'' dedi.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından Swiss Otel'de önceki gün yapılan Golf ve Çevre Konferansı'na son anda davet edilen Sorgun Platformu üyeleri ile katılımcılar arasında sert tartışmalar yaşandı. Antalya Sorgun'daki orman alanını korumak amacıyla oluşturulan platformun koordinatörü Işıl Eteş ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen arasında tartışma çıktı. Eteş toplantıda ''Orman Bakanı'nın söz vermesine karşın, orman alanları turizme açılıyor. Golf sahası yapmak için çok kolay tahsis veriliyor, ancak buralara on yıl sonra villalar yapılmayacağını kimse garanti edemez. Golf sahalarının yapılması Türkiye gerçeğine aykırı'' diye konuştu.

Müsteşar Prof. Dr. İsen'in ''Her şey hukuka uygundur'' sözlerine karşılık Eteş, uluslararası sözleşmelerde ''Bölgede tehlike olan bitki ve hayvan türü varsa dokunulamaz'' kurallarının bulunduğunu anımsattı. Türkiye'de bitki türlerinin tespitinin yapılabilecek durumda olunmadığına dikkat çeken Eteş'e karşılık Müsteşar Prof. Dr. İsen, bu tespitin kendi görevleri olmadığını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konferansta-sorgun-gerginligi_47563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!