Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Konut Yapılamaz Denilen Yerde Cami-Cemevi Yapılıyor"

Cami-cemevi projesinin oturduğu alanın ibadet yeri olarak değil, ‘kültürel tesis’ alanı olarak ayrıldığı öğrenildi.

yapi.com.tr
"Konut Yapılamaz Denilen Yerde Cami-Cemevi Yapılıyor"

Cumhuriyet Gazetesi'nden İklim Öngel'in haberine göre, alan üzerinde tasarruf hakkı olan Mamak Belediyesi’nin planını çöpe atan Ankara Anakent Belediyesi, kültürel tesis olarak ayrılan alanı, genel imar planından çıkardı. Projeye yasal itiraz hakkının devam etmesine karşın projenin temelinin atılması tartışmaları büyüttü.

CHP Mamak Belediye Meclisi üyesi Yusuf Sağlık, Mamak Kaymakamlığı’na “Plan değişikliğinin yasal olarak kesinleşmemiş olmasına karşın kültürel tesis alanı yapılmak üzere imar yapı ruhsatı verilmesi ve ruhsata dayalı olarak inşaata başlanması hukuka aykırıdır” diyerek itiraz etti.

Cami-cemevi projesinin Mamak Belediyesi’nin planına göre “kültürel tesis alanı” olarak ayrılan bölgede yapıldığı ortaya çıktı. Ankara Anakent Belediyesi ise eski katı atık depolama alanına yakın olmasıyla dikkat çeken bölgede, kültürel tesis alanı olarak ayrılan yerde çöp dolgusunun bulunmadığı ve Mamak Belediyesi’nin planının “sehven” yapıldığını belirterek, bölgenin genel planının dışına çıkarılması kararını aldı. Cami-cemevi projesinin temel atma töreni, Ankara anakent belediye meclisinin kararının henüz kesinleşmemesine karşın gerçekleşti.

Plan dışına çıkarılan bölgede kültürel tesis alanı ile birlikte sağlık ocağı ve temel eğitim alanları da bulunuyordu. Bölgede oturan yurttaşların “çöp depolama alanı” olması nedeniyle bölgeden tahliye edildiklerini söyleyen belediye meclis üyesi Yusuf Sağlık, “Bölgede 50 yıldır oturan insanlar zemin tehlikeli olduğu gerekçesiyle başka yerlere gönderildi. ‘Konut yapılamaz’ denilen yerde cami cemevi inşaatı başlıyor. O zaman bu insanlar neden yerlerinden edildi?” diye sordu. Kaymakamlığa projeye ilişkin itirazda bulunan Sağlık, bölgedeki imar yapı ruhsatının kültürel tesis alanı olarak alındığına dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-yapilamaz-denilen-yerde-cami-cemevi-yapiliyor_112245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!