Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Camilerin Çevresi Yenileniyor

Büyükçekmece Belediyesi ilçede bulunan camilerin daha güzel bir görünüme kavuşması için cami çevresinde düzenlemeler yapıyor. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine çalışma başlattıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yeni camiler yapıyoruz, eskileri koruyoruz” dedi.

yapi.com.tr
Camilerin Çevresi Yenileniyor

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri camilerin çevresindeki yapım-onarım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bilkent Cami’nin çevre düzenleme işlerini tamamlayan ekipler, Büyükçekmece Atatürk Cami’nin çevresini yeniden düzenlemek üzere planlamadaki çalışmaları başlattı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe sınırlarının genişlemesinin ardından Büyükçekmece genelinde “cami ihtiyacı tespit edilen bölgeler” adı altında başlattığı çalışma sonucunda, gelen talepler doğrultusunda çalışmalar yaptırdı. Osmanlı-Selçuklu mimarisinin yaşatılacağı Tepecik Merkez Cami ve Nene Hatun Cami gibi eserlerini Büyükçekmeceliler'e miras bırakacak olan Büyükçekmece Belediyesi, bir yandan da bölgedeki camilerin eksikliklerini tamamladı.

Başkan Akgün: "Tadilat ve tamirat işlerimiz devam ediyor"

Bulgaristan’ın Gorna Orya Hovitsa kentindeki cami yapımını devam ettiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece genelindeki camilerin içerisindeki ve çevresindeki çalışmaların tamamlanması yönünde de talimat verdi. Çalışmaları hızlandıran ekipler, Beykent Cami’ndeki çevre düzenleme ve kil taşı döşeme işini tamamlamalarının ardından Büyükçekmece Atatürk Cami çevresindeki kil taşı döşeme işine başladı.Okul ve cami gibi vatandaşların ortak kullanımındaki alanları, Avrupa kenti statüsüne sahip Büyükçekmece’ye yakışır bir şekilde düzenleyerek hizmete sunduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Uluslararası alan da dahil olmak üzere gelen cami taleplerinin üzerine başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bazıları tamamlandı, bazılarının içerisinde ibadet edilmeye şimdiden başlandı, bazılarının ise yapımı devam ediyor. Ancak yeni camileri kazandırdığımız gibi eski camilerimizi de koruyoruz. Bu yöndeki tadilat ve tamirat işlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/camilerin-cevresi-yenileniyor_112864.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!