Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mamak Belediyesi'ne "Mühürleyin" Yazısı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Mamak Belediyesi’nden Cami-Cemevi inşaatını mühürlemesini istedi.

yapi.com.tr
Mamak Belediyesi'ne "Mühürleyin" Yazısı!

Tuzluçayır’da temelleri atılan Cami- Cemevi inşaatının mühürlemesini isteyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mamak Belediyesi’ne “mühürle” yazısı gönderdi.

Mamak Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Tuzluçayır, Kartal tepe’de yapımına başlanan Cami- Cemevi projesinin belediye tarafından verilen ruhsatın kullanma amacına uygun olmadığı ifade ediliyor: “ Kartaltepe Mahallesi 38106 ada 2 parsele ilişkin Belediyenizce 06.09.2013 tarih ve 549 sayılı yapı ruhsatı düzenlendiği, düzenlenen ruhsatta parselin kullanma amacının da “kültürel tesis alanı” olarak belirtildiği bilinmektedir. Yine 12.07.2013 tarihli Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan nazım imar planında anılan parselin kullanımının “kültürel tesis alanı”nda kaldığı tespit edilmiş, yapı ruhsatıda Gençlik Merkezi olarak verilmiştir. Ancak inşaatına başlanılan yapı cami-cemevi yapısıdır. Cami-cemevi yapısının ise kültürel tesis alanında yer almaması gerektiği açıktır. Bu nedenle Belediyenizce inşaatın mühürlenmesini ve Kurumumuza bilgi verilmesini talep ederiz”

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, Mamak Belediyesi’nin inşaatı mühürlemesi gerektiğine dikkat çekti. Candan : “Ruhsat gençlik merkezi olarak verilmiş , herkes biliyor ki orada halkında istemediği bir  Cami ve cemevi yapılıyor, acilen inşaatın mühürlenmesi gerekiyor ruhsat geçersiz. Minareyi çalmışlar ancak kılıfı yanlış uydurmuşlar. Toplumun hassas olduğu inançlar konusunda, halkın katılımı olmadan, inançlar,  teknik bir inşaat sorunu olarak görülemez. Bu nedenle Mamak Belediyesi’nin mühürlemesi gerekiyor. Belediye, ruhsata uygun olmayan her inşaatı mühürlemekle görevlidir. Ruhsat cami ve cemevi inşaatı için uygun değildir. Mühürlenmesi şart, onun için Belediyeye yazı yazdık, yerinde de tespit gerçekleştireceğiz ” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mamak-belediyesine-muhurleyin-yazisi_112581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!