Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Her Şehir Kentsel Dönüşümü Tadacak

Ankara Mamak’ta bin 430 gecekondunun yıkılacağı Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi için yıkımlar başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Proje ile 3 mahalle de 5 bin 580 yeni konutun yapılacak. Ülke genelinde sadece Bayburt’ta kentsel dönüşüm projesi başlamadı; o da dahil olacak" dedi.

yapi.com.tr
Her Şehir Kentsel Dönüşümü Tadacak

Nene Hatun Aile Merkezi önünde gerçekleştirilen Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi yıkım töreninde yaptığı konuşmada Mamaklıların kentsel dönüşüme önem gösterdiğini savunan Erdoğan Bayraktar, “Mevcut yapıların hepsi salaş evler; doğru dürüst yolu, sağlık ocağı, parkı, camisi, hastanesi yok. Bunlar modern hayatın gerektirdiği donatı şeklinde dönüştürülecek. Gene yüzde 2-3 anlaşmazlık çıkacak; ama kolay işi herkes yapabilir, maksat zor işleri başarmak” dedi.

Vatandaşların ister kendi isterse müteahhitle anlaşarak kentsel dönüşüm yapabileceğini belirten Bakan Bayraktar, “Vatandaş müteahhitte veriyor; 210 metrekare arsasını bir daire alıyor; belediye ise 190 metrekareye bir daire veriyor. Vatandaş isterse TOKİ ile anlaşarak, isterse de belediyenin yardımı ile dönüşümü yapabilir. Esas amaç vatandaşın gönüllülüğü” şeklinde konuştu. Proje kapsamında kira yardımı yapacaklarını ve bin 750 kişinin evi bitene kadar kirasını vereceklerini anlatan Bakan Bayraktar, “Vatandaşlara dağıtılan birçok sorunun yer aldığı bir pusula var. Projelerin uzun süreceği ve bizlerin sürüneceği ile ilgili yazılar yer alıyor. Vatandaşın lehine ve menfaatine bir iş varsa, onu yaparız. Devlet ve hükümet imkanları ne ise onu yaparız" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümün uğramadığı yer kalmayacak

Türkiye genelinde 80 ilde kentsel dönüşüm çalışmasının başlatıldığını, sadece Bayburt’ta kentsel dönüşüm yapılmadığını kaydeden Bakan Bayraktar, “Bayburt’a da arkadaşlarımızı gönderdik; o da dahil olacak ve 81 vilayetimizde kentsel dönüşüm faaliyetleri yürüyecek. 2012 yılından bu yana 170 bin birim konut ve işyeri yıkımını başlattık. Yıl sonuna kadar 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar 400 bin konut rakamına ulaşacağız. 2023 yılına kadar kentsel dönüşümü büyük ölçüde tamamlayacağız ve 20 yılda da 6,5 milyon konutu değiştireceğiz. Teknik alt yapı hallolacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/her-sehir-kentsel-donusumu-tadacak_112504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!