Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konutların Yapım Hızı İhale Hızına Yetişemedi

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımı için seçim öncesi ihalelerdeki hız, yapım sürecine yansımadı. Birçok projeye başlanmadı, TOKİ’ye göre en yüksek gerçekleşme ise yüzde 32.

yapi.com.tr
Konutların Yapım Hızı İhale Hızına Yetişemedi

Şubat ayında yaşanan ve 11 kenti etkileyen depremlerden sonra hızla gerçekleştirilen 147 deprem konutu, işyeri ve altyapı ihalesinin inşaat süreçlerinde aynı hız görülmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bölümü ekim ayı sonuna kadar olmak üzere bir yıl içinde 319 bin konutu hak sahiplerine teslim edecekleri vaadi inşaatların bu hızla sürmesi durumunda hayata geçemeyecek.

BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre; 6 ve 11 Şubat tarihlerinde yaşanan Maraş ve Hatay merkezli depremlerin üzerinden altı ay geçti. Depremlerden sonra yapılan incelemelerde yaklaşık 850 bin acil yıkılacak, hasarlı ve yıkık bina tespit edildi. İktidar, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi öncesi, uzmanların bilimsel incelemeler, zemin etüdleri yapılmadan başlandığı için itiraz etmesine karşın birbiri ardına hızla ihaleleri yaptı, göstermelik temeller atıldı.

Pazarlıkla yapılan ve büyük bölümü iktidara yakın müteahhitlere verilen ihaleler sürerken yapımı tamamlandığı iddia edilerek hak sahiplerine verilen bazı köy evlerinin de depremden önce yapıldığı ortaya çıktı.

Bölgenin iklim koşulları dolayısıyla zorlu barınma koşulları ile başa çıkmaya çalışan yöre halkı, bir an önce afet konutlarının tamamlanmasını bekliyor. Ancak projelerin hayata geçirilme hızı ihalelerin hızına yaklaşamadı.

Büyük çoğunluğu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bir bölümü de Emlak Konut tarafından yapılacak 147 projeden yapımına başlananların gerçekleşme oranları yüzde 10 bile olmadı. Sınırlı sayıda projenin gerçekleşme oranı yüzde 30’a ulaştı. 50’den fazla projenin ilerleme oranı ile ilgili olarak ise bilgi verilmedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/konutlarin-yapim-hizi-ihale-hizina-yetisemedi_198942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!