Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çöken Pisti Yapan Şirkete Konut İhalesi

Amik Ovası’na inşa edilen Hatay Havalimanı’nın su basan, depremde kullanılamaz hale gelen pistini inşa eden şirkete pazarlıkla 1.8 milyar TL’lik konut ihalesi verildi.

yapi.com.tr
Çöken Pisti Yapan Şirkete Konut İhalesi

Geniş bir bölgeyi sarsan ve yaraları hâlâ sarılamayan 6 Şubat depremlerinin ardından başlayan afet konutları ihaleleri sürüyor. Genellikle belli adreslere giden ihalelerden bir başkası daha yakın zamanda yapıldı. Depremin simgelerinden biri olan Hatay Havalimanı’nın pistini yapan şirkete pazarlıkla 1.8 milyar TL’lik afet konutu, altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi verildi.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre; kurutulan Amik Gölü üzerine yapılan Hatay Havalimanı’nın eleştirilere haklılık kazandıracak şekilde su basan, depremden sonra ikiye ayrılarak bölgeye deprem yardımlarının hava yoluyla ve hızla yapılmasını zorlaştıran pistini inşa eden şirket bu kez de deprem konutu ihalesi aldı.

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nin Cebike Mahallesi’ne yapılacak 933 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi pazarlıkla, 1 milyar 898 milyon liralık en düşük teklifi veren Hatay Havalimanı’nın pistini yapan şirkete pazarlıkla verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/coken-pisti-yapan-sirkete-konut-ihalesi_198537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!