Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konutun Bugünü ve Geleceği

Son on beş yıldır ticari gayrimenkul pazarını tetikleyen, Türk yapı sektörünün lokomotifi olan konut sektörü, yalnızca inşaat sektörü için değil, Türkiye ekonomisi için de yaşamsal öneme sahip. Çünkü Türkiye’de nüfus artış hızına bağlı olarak her yıl 500 bin dolayında konut üretilmesi gerekiyor. Türkiye’nin önemli gündemlerinden birini oluşturan

yapi.com.tr



IMG border=0 hspace=0 alt="" vspace=5 align=absBottom src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2010\haber_dosyalari\konut_konferansi\logo.jpg">

Son on beş yıldır ticari gayrimenkul pazarını tetikleyen, Türk yapı sektörünün lokomotifi olan konut sektörü, yalnızca inşaat sektörü için değil, Türkiye ekonomisi için de yaşamsal öneme sahip. Çünkü Türkiye’de nüfus artış hızına bağlı olarak her yıl 500 bin dolayında konut üretilmesi gerekiyor. Türkiye’nin önemli gündemlerinden birini oluşturan 'konut'” olgusu, Türkiye’de ilk defa tüm paydaşlarınca 'Konut Konferansı 2010' kapsamında masaya yatırılıyor.

Planlamadan tasarıma, yapım aşamasından pazarlamaya, yatırımdan finansman desteği, değerleme ve kredilendirmeye, Türkiye ve dünyadaki karşılaştırmalı örnekleriyle uluslararası uzmanların gözünden konut sektörü çözümleri, 21 Ekim 2010’da yapı sektörünün ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilecek 'Konut Konferansı 2010'da mercek altına alınacak.

Konut sektörünün gelecek vizyonunun ortaya konulacağı 'Konut Konferansı 2010'un bu yılki teması, ülkemizde konut üretiminin ve rekabetin artmasıyla gündeme gelen 'kalite' olgusu olacak. Aynı zamanda bu arayışa 'marka konutlar' kavramıyla cevap veren yatırımcıların tasarım, işlevsellik, maliyet, sürdürülebilirlik gibi olgular üzerinden yaşam alanları yaratma çabaları ve kente katkı amaçları irdelenecek.

Konferansın bir diğer fark yaratan başlığı ise 'Nitelikli Tasarıma Sahip, Orta Gelir Düzeyinde, Kent Merkezi’nde Yaşayan Genç Kitleyi Hedefleyen Sosyal Konutlar' olacak. Özellikle genç bir nüfusa sahip olan ve arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğu ülkemiz için konut ihtiyaçlarının karşılanmasında alternatif çözüm sunacak bu model, dünyaca ünlü uzmanların Londra’daki örnek çözümleri üzerinden aktarılacak.

Yapı sektörünün ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenecek olan 'Konut Konferansı', Türkiye'den ve dünyadan mimarlar, tasarımcılar, plancılar, geliştiriciler, müteâhhitler, malzeme üreticileri, ekonomistler başta olmak üzere sektörün önde gelen profesyonellerini bir araya getirecek. Sektörün bu büyük buluşması, Türkiye'de 'konut'un bugünü ve geleceğini bir tam gün boyunca her yönüyle kapsamlı bir biçimde ele alacak.

Konut Konferansı’na teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri ve birçok ülkede alçı ve alçı ürünleri konusunda pazar lideri bir dünya markası olan Saint-Gobain Rigips Ana Sponsor olarak destek veriyor. SOYAK’ın alt sponsoru olduğu konferans, GYODER ve ULI Türkiye tarafından da kurumsal olarak destekliyor.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından  gerçekleştirilecek olan 'Konut Konferansı 2010' öncesinde, konferansın konuşmacılarını tanıtmak, konut olgusuna yaklaşımlarını aktarmak ve projelerine kısaca göz atmak istedik.

Konut Konferansı 2010 hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Konferans programına ulaşmak için ilerleyiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/konutun-bugunu-ve-gelecegi_83097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!