Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Körfez Köprüsünün Yaklaşım Viyadükleri Tamam

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ve kuzey yaklaşım viyadüklerinin inşası sona erdi.

yapi.com.tr / AA
Körfez Köprüsünün Yaklaşım Viyadükleri Tamam

Foto: Yılmaz Oruç (AA)

Yalova'nın Altınova ilçesi Kaymakamı Nurullah Kaya, güney yaklaşım viyadüğünün bin 400 metre uzunlukta olduğunu söyledi. Önceki haftalarda 2 bin 600 ton ağırlık, 124 metre boy ve 36 metre genişliğe sahip olan, yaklaşık bir stadyum büyüklüğündeki en ağır tablanın köprüye özel bir operasyonla yerleştirildiğini anlatan Kaya, "Köprümüzün güney ve kuzey yaklaşım viyadükleri tamamlandı. Köprümüzün 74 metre yükseklikten 56 metreye ve daha sonra da 8 metre koduna indirmek üzere bir vazifesi var. Şu anda o amaca da ulaşıldı. Ayrıca yine deniz ortasında yapılan ve iki kule açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olan kulelerimiz de tamamlandı" diye konuştu.

Kaya, bağlantıların devam ettiğini ve kuleler arasındaki mesafenin bin 500 metre olduğunu dile getirdi. Kuzey ile güney yaklaşım viyadükleri arasındaki uzunluğun 2 bin 907 metre olduğu bilgisini veren Kaya, şunları kaydetti:

"Bu yolun kullanılması için denizden en kısa mesafe bu güney kısımdadır. Yine karşıda inşaatı tamamlanmış olan kuzey yaklaşım viyadüğü var ve o da 253 metre mesafeyle tamamlanmıştır. Beklentimiz, köprümüzün hizmete en kısa sürede girmesidir. Köprünün yapımında Türk mühendisleri ve çalışanlarının ciddi katkısı var. Köprü, ekonomik büyüklüğünün yanı sıra ülkemizin tecrübesi adına da ciddi kazanımdır. Bu konuda sadece köprü bölgemizde bin 100 çalışanımız bulunmakta olup işin tamamında 5 bin 500 işçimiz, mühendisimiz, taşeron firmalarımız ve üstlenici firmalarımız ülkeye hizmet ediyor. Bu da bize gurur ve onur veriyor".

http://www.yapi.com.tr/haberler/korfez-koprusunun-yaklasim-viyadukleri-tamam_133080.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!