Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Koza Han’ın Tarihi Dokusunu Bursalıların Tepkisi Kurtardı

6 asırlık Koza Han'ın Arnavut kaldırımlarını sökerek bazalt taş döşeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelen tepkiler üzerine uygulamadan vazgeçti.

yapi.com.tr
Koza Han’ın Tarihi Dokusunu Bursalıların Tepkisi Kurtardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi’ndeki 6 asırlık Koza Han’ın Arnavut kaldırımlarını sökerek bazalt taş döşemeye başlamıştı. Bursalılar, tarihi dokunun bozulmasına tepki gösterince AKP'li Başkan Alinur Aktaş geri adım attı.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tepkiler üzerine Koza Han’daki yanlış karardan vazgeçtiğine dikkat çeken CHP Bursa il Başkanı İsmet Karaca, “Burada yapılan zemin uygulaması tepki alınca bu işin sorumluları buraya gelip açıklamalar yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanı bu proje beğenilse işi sahiplenecekti ama tepki gelince biz bu işin içinde değiliz, Anıtlar Bölge Kurulu’nun verdiği kararı uyguluyoruz demeye getirdi. Biz CHP olarak bu uygulamayı yargıya taşıyacağımızı söyleyince bazı kesimlerin paniklediğini, bununla ilgili acil toplantı yaparak belki de kurul tarihindeki en hızlı aldığı kararlardan birisi olarak, Koza Han’ın zemininde yeni bir zemin çalışma için yeni bir projeye onay verildiği bilgisine ulaştık.” dedi.

CHP’li İsmet Karaca, Anıtlar Kurulu üyelerinin yıllarca sanat tarihi okuduklarını ve bu hanın yapıldığı dönemin çalışma koşulları, aletleri, malzemeleri ve iş yöntemlerini biliyor olmaları gerektiğinin altını çizerek, “Hiç mi bu tonozlara, bu temellere, taşlara bakmadınız o projeyi onaylarken? Şimdi bir yanlıştan kısmen de olsa dönülüyor. Burada doğrusu ortak akıldır. Yetkililerin, liyakat sahibi kişilerin bir araya gelerek kentin simgesi olan Koza Han’ın zemini için yapacakları çalışma konusunda biz tam destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koza-hanin-tarihi-dokusunu-bursalilarin-tepkisi-kurtardi_183703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!