Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aydın'a Kurulacak Kağıt Fabrikasına Tepkiler Sürüyor

Aydın'ın Söke ilçesine kurulacak kağıt fabrikasına tepki gösteren CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, fabrikanın ihtiyacı olan suyu yeraltından kullanacağını, bunun sonucunda tarımın bitme riskiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

yapi.com.tr
Aydın'a Kurulacak Kağıt Fabrikasına Tepkiler Sürüyor

Aydın’ın Söke ilçesinde açılış için gün sayan KİPAŞ kağıt fabrikası, çevreye ve doğaya vereceği zararlar ile gündeme geliyor. KİPAŞ kağıt fabrikasının, verimli Söke Ovası’nı çöle çevireceğine dikkat çeken CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Sökelilere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

BirGün’de yer alan habere göre; Söke Ovası’nın verimli hallerinin mazide ve fotoğraf albümlerinde kalacağına dikkat çeken Özcan, “Söke organize sanayi bölgesinde faaliyete geçecek olan kâğıt fabrikası verimli Söke ovamızı, çorak, ekin çıkmayan bir çöl haline dönüştürecektir. Kâğıt üretiminde en fazla ihtiyaç olan madde, canlıların en büyük yaşam kaynağı olan sudur. Kâğıt üretiminde su kullanımı inanılmaz derecede fazladır. Yani Söke ovamızın bereketini sağlayan su, bu kâğıt fabrikası nedeniyle tükenecektir. Fabrikanın kâğıt üretimi için günde ihtiyacı olan 40-50 bin metreküp su, yeraltındaki sudan sondajlarla temin edilecektir. Bu durum tüm Söke ovamızdaki yeraltı sularının tükenmesine güzel ovamızın çorak bir toprak, çöl haline gelmesine sebep olacaktır.” dedi.

Bölgede tarımının bitme riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Özcan, "Siyasi iktidarın desteği ile daha fazla para kazanma hırsına bürünen kişiler, çevrenin katledilmesine, tarımın bitmesine neden olacaktır. Pamuğu ile meşhur Söke ovamız artık çorak bir toprak ve obrukları ile anılacaktır. Geleceğimiz olan çocuklara miras olarak kirletilmiş bir çevre bırakacağız. Para hırsına girmiş fabrika sahibi ise suyun bitmesinin ardından buradan gidecek çekirge istilası sonrası kullanılmaz hale gelen topraklar gibi ovamızı bize bırakacaktır. Bu fabrika yeraltı suyunu bitirmekle kalmayacak, oluşturacağı atık su, çamur ve havaya bıraktığı toz zerrecikleri ile buharla 1. sınıf tarım arazisi olan Söke ovamız tamamen yok olacak, bölgemizde insan sağlığını büyük tehlikeye atacaktır." diye konuştu.

AKP Milletvekillerine de Söke'ye sahip çıkma çağrısında bulunan Özcan, "Sayın Sökeliler gün birlik olma, beraber hareket etme günüdür. Sökemizin haklarını, parti ayrımı, görüş ayrımına bakmadan beraber savunmalıyız. Bu fabrika faaliyete geçerse, çocuklarımızın Sökemizin geleceği olmayacaktır. Söke ovamız, pamuğumuz, güzel topraklarımız yok olacaktır. Sermaye gücü işini bitirdikten sonra bizleri kaderimizle baş başa bırakacaktır. Bunu sakın unutmayın ‘Ya el ele ya da ölüme’ Haydi Söke, sahip çıkalım geleceğimize.” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aydina-kurulacak-kagit-fabrikasina-tepkiler-suruyor_183750.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!