Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kredi Faizleri Düşüş Eğiliminde

Elinde parası olan uzun vadeli yatırım yapamıyor. Bu gelişmelerden emlak piyasası da nasibini aldı. Ancak ortalama son bir aydır, 1.60-1.70 aralığında seyreden konut kredi faizlerindeki düşüş eğilimi, seçim virajının kazasız belasız atlatılmasıyla piyasanın hızla yeniden canlanacağına işaret ediyor.

Cumhuriyet Gazetesi



linde parası olan uzun vadeli yatırım yapamıyor. Bu gelişmelerden emlak piyasası da nasibini aldı. Ancak ortalama son bir aydır, 1.60 - 1.70 aralığında seyreden konut kredi faizlerindeki düşüş eğilimi, seçim virajının kazasız belasız atlatılmasıyla piyasanın hızla yeniden canlanacağına işaret ediyor.

Türkiye'de neredeyse her alanda gözler, Cumhurbaşkanlığı seçimine çevrili durumda bir bekleme söz konusu. Emlak piyasası da bundan nasibini alıyor. Ancak ortalama son bir aydır, 1.60-1.70 aralığında seyreden konut kredi faizlerindeki düşüş eğilimi, seçim virajının kazasız belasız atlatılmasıyla piyasanın hızla yeniden canlanacağına işaret ediyor.

Faiz oranları mayıs-haziran aylarında mali piyasalarda yaşanan dalgalanma sırasında yüzde 2'lere kadar yükselmişti. Son aylarda ise düşüş eğilimine giren faiz oranlarının yakın gelecekteki seyrini öncelikle Cumhurbaşkanlığı ardından genel seçimler belirleyecek. Buna karşılık gerek yılbaşında yoğunlaşan inşaat şirketlerinin de yoğunlaştırdığı kampanyalar gerekse piyasadaki durgunluğu aşma çabası, son dönemde gayrimenkul almak isteyenlere fırsat sunuyor. Aslında dalgalanmanın ardından piyasada görülmeye başlayan kıpırdanma da faiz oranlarının kısmen gerilemesinde etkili oldu. Kısmi canlanmadan yararlanmak isteyen bankalar arasında doğan rekabet, faiz oranlarını yüzde 1.70'lerden 1.60'lar seviyesine çekti. Bazı bankalarda YTL kredilerinde geçerli faiz oranlarına bakıldığında tablo şöyle:

- Akbank, 1.72 ( 37-120 ay arasında vade),

- Anadolubank, 60 ay vadeye 1.57,

- Denizbank, 120 ay vadeye kadar yüzde 1.80,

- Fortis Bank, 120 ay vadeye yüzde 1.80,

- Finansbank, 96 ay vadeye kadar yüzde 1.62,

- Garanti Bankası, 60 ay vadeye kadar olan kredi faizi 1.79,

- İş Bankası, 60 ay vade için yüzde 1.79 faiz uyguluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kredi-faizleri-dusus-egiliminde_50814.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!