Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Küçükköy Kazısında Çökme: Stat Mühürlendi

Küçükköy'deki Şehit Mustafa Yeşil Caddesi üzerinde yapılan spor kompleksinin temel kazısında meydana gelen çökme, 2 bin kişilik Küçükköy Stadı'nın tribünlerinde ve caddede çatlaklara neden oldu. Stat mühürlendi, cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

yapi.com.tr
Küçükköy Kazısında Çökme: Stat Mühürlendi

DHA'nın haberine göre, Gaziosmanpaşa Küçükköy'de, Şehit Mustafa Yeşil Caddesi üzerinde yapılan spor kompleksinin temel kazısında meydana gelen çökme, Küçükköy Stadı'nın tribünlerinde ve caddede çatlaklara neden oldu. Çatlaklar nedeniyle stat mühürlenirken, cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kulubun Asbaşkanı Metin Ebret, "Stat yıkılacak" dedi.

Küçükköy Şehit Mustafa Yeşil Caddesi üzerinde yapılan Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Spor Kompleksi inşaatı, yolun karşısında bulunan Küçükköy Stadı'nı kullanılamaz hale getirdi. İddiaya göre, inşaatın temel kazısının yol açtığı toprak kayması nedeniyle, karşısında bulunan 2 bin kişilik Küçükköy Stadı'nın tribünlerinde ve caddede çatlaklar meydana geldi. Yol, araç ve yaya trafiğine kapatılırken, stat da mühürlendi.

Hasar gören statta her hafta maç yapan Süper Amatör Lig takımı Küçükköy Spor Kulübü ise mağdur oldu.

İnşaatın oluşturduğu çatlaklar, hemen yanında bulunan Gaziosmanpaşa Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni de tehdit ediyor.

"Bir yetkilinin de henüz bizimle bir teması yok"

Kulübün Asbaşkanı Metin Ebret, olayın 2 gün önce gece saatlerinde olduğunu belirterek, stadın kafelerinde ve idare binasında büyük beton parçaları bulduklarını belirtti. Ebret, sahanın içinde ise yarıkların olduğunu ifade ederek, "Bir can kaybının olmaması bizi sevindirse de, mazisi olan bir kulüp olarak, bin tane öğrenciyle, 500 tane lisanslı sporcuyla mağdur bir durumdayız. Buradan yaklaşık 40-50 aile de ekmek yiyordu. Kendine göre bir işletme tarzı da vardı, kulüp gelirleri olsun diye... Yapacaklarını söylüyorlar. Şu anda bekliyoruz, bir yetkilinin de henüz bizimle bir teması yok" dedi.

"Kendi rızamızla mühürlettik"

Stadın şu anda kullanılamaz durumda olduğunu anlatan Asbaşkan Ebret, "Şu anda kesinle girmiyoruz. Can güvenliği olmadığı için biz de sokmuyoruz. Kendi rızamızla mühürlettik. Bu şekilde bekliyoruz. Burada her hafta kendi kulübümüzün 8 klasmanı, aynı zamanda ilçede bulunan 23 kulübün bütün klasmanları, bir de halı sahada yaptığımız faaliyetler var. Saha hiç boş olan bir saha değil. 100 binlik bir kütleye sahip burası, 3 mahallenin ortak noktası ve 1968'den beri var olan bir kulüp. Aslında başarıyla burada konuşmak istedik ama, böyle bir infialle konuşuyoruz. Yıkılacak... Tribünlerin üstünü biz kaldırtacağız, göçerse veya rüzgardan uçarsa diye" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kucukkoy-kazisinda-cokme-stat-muhurlendi_128617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!