Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Göz Göre Göre Çöküyor

Başbakanlık Çankaya Köşkü’nün yanı başındaki Ziaur Rahman Caddesi’nin bir bölümünde meydana gelen çökme ve derin çatlaklar gün geçtikçe büyüyor.

yapi.com.tr
Göz Göre Göre Çöküyor

Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç ile Murat Yılmaz'ın haberine göre, yoldaki derin çatlaklar, vatandaşları da korkutuyor. Cadde üzerinde ve kaldırımda meydana gelen çökmenin, inşaat çalışmasından kaynaklandığı iddiasıyla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, firmaya 400 bin TL ceza kestiklerini ve yola verilen zararın da firmadan alınacağını açıklamıştı.

Büyükşehir: Yeni bir ceza keseceğiz

Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili yoldaki sıkıntının devam etmesi nedeniyle ikinci bir ceza daha kesileceğini söyledi ve ekledi:

“Firmayı uyardık, oradaki gerekli can güvenliğinden dolayı da sorumlu yaptık. Daha önce 427 bin lira bir ceza kestik. İkinci meydana gelen olaydan dolayı da ilave yeni bir ceza daha keseceğiz. İncelemlerini yaptık hazırlıkları devam ediyor Encümen’e giderek, görüşülecek. İnşaat o seviyeye çıkana kadar böyle devam edecek.”

Firma: Çökme su hattından kaynaklı

Kendilerine ulaşan bir ceza olmadığını belirten inşaat firması yetkilileri ise çökmelerin yolun altındaki su hattından kaynaklandığını söyledi. Bununla ilgili defalarca Büyükşehir’e resmi yazı ilettiklerini belirten bir firma yetkilisi, “Teknik anlamda firma tarafından kaynaklanan hiçbir sıkıntı yok. Başka bir firmaya daha hesapları tekrar kontrol ettirdik. Ana caddeden ASKİ’nin çelik boru su bir hattı geçiyor. Asfalt kazıldıktan sonra bu hattan kaynaklı bir çökme olduğu görüldü. Yoldaki ayrışmalardan dolayı su almaya başladı. Stabilize dolgusu tam yapılmadığı için burası devamlı oturma yapıyor. Son yapılan asfaltta da yüzeysel olarak asfaltı kazıdılar üzerine yeniden asfalt attılar. Fen İşleri kendi yaptıkları yanlış uygulamadan kaynaklı olduğunu gördüler yarın (bugün) tekrar gelip asfalt atacaklar” açıklamasını yaptı.

Birileri hayarını kaybetse hesabını kim verecek?

Öte yandan çökmenin yaşandığı bölgede yer alan lastikçi esnafı Caner Koç, inşaat firmasının önceki gün kepçeyle işyerinin altını kazdığını ileri sürdü. Esnaf Caner Koç, “Büyükşehir Belediyesi’ne durumu şikayet edince gelen ekipler kazıyı durdurdu. Burası her an çökebilir. Birileri hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek?” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/goz-gore-gore-cokuyor_157257.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!