Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Külliye Duvarının Yıkılmasına Soruşturma

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki Sinan Paşa Külliyesi’nin geçen ay başlatılan restorasyon çalışmalarında, araç ve malzeme girişini sağlamak amacıyla tarihi duvarın yıkılarak kapı açılmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

yapi.com.tr
Külliye Duvarının Yıkılmasına Soruşturma

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi'nde Osmanlı Sadrazamı Yemen Fatihi Sinan Paşa tarafından yaptırılan ve sadece cami, medrese birimleri, imaret, kuzeydoğuda külliyenin ana girişi ve batıda camiye girişi sağlayan kapının ayakta olduğu yaklaşık 5 asırlık külliyenin restorasyonuna karar verdi. DHA'nın haberine göre, yapılan ihale sonucu çalışmalar, geçen 22 Mayıs'ta Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe’nin de katıldığı törenle başladı. Restorasyon ve çevre düzenlemesi ardından sosyal ve kültürel amaçlı olarak ilçede hizmet verecek tarihi külliyenin geçen günlerde dış duvarının yıkılarak, araç girişi ve malzeme taşınması için kapı açılması ilçede tepkilere neden oldu.

Bakanlık da soruşturma açtı

Tepkiler üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri geçen hafta Sinan Paşa Külliyesi ve yıkılan duvarda inceleme yaptı. İnceleme sonucu tescilli yapıya ait duvarın izinsiz yıkıldığın belirledi. Bakanlık yaptığı açıklamada, duvar yıkımını gerçekleştiren sorumlular hakkında 2863 sayılı yasa kapsamında yasal soruşturma açıldığı bildirildi.

Geçen hafta yaşanan bu gelişmelerin ardından Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, külliyenin yıkılan duvarı için resen soruşturma başlattı. Savcılık soruşturması üzerine olay yeri inceleme ekipleri yıkılan duvarda inceleme yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kulliye-duvarinin-yikilmasina-sorusturma_132389.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!