Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kültür Bakanlığı'ndan Çinici'nin Camisi'ne İtiraz

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Meclis Camisi'nin korunması için dava açarken, "cami korunsun" diyen yargı kararına Kültür Bakanlığı itiraz etti.

yapi.com.tr
Kültür Bakanlığı'ndan Çinici'nin Camisi'ne İtiraz

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Behruz Çinici'nin tasarımı olan Meclis Camisi'nin kendine özgü bir yapısı olduğunu ve korunması gerektiğini söyleyerek, Koruma Kurulu'nun camiyi tescil etmesini istemişti. Koruma Kurulu’nun tescil etmemesi üzerine ise bu yöndeki karara dava açılmıştı. Ardından Ankara 15. İdare Mahkemesi, Koruma Kurulu’nun camiyi tescil etmeyen kararının yürütmesini durdurmuştu. Koruma Kurulu, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma sürecinde caminin korunması için tescil etme kararı aldı. Ancak caminin korunmasına ilişkin mahkeme kararına itiraz Kültür Bakanlığı’ndan geldi. Kültür Bakanlığı koruma kararının iptalini isteyerek itiraz etti. Kültür Bakanlığı’nın itirazı ise Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nce reddedildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Bakanlık neye itiraz ettiğini biliyor mu,  yoksa kurumları arasında koordinasyonsuzluk mu var? Kültür varlıklarının korunması bu bakanlığın eline kaldıysa,  vay halimize. Biz camii korunsun diyoruz, cami korunsun kararına itiraz ediyor" dedi.

"Et tırnaktan ayrılarak korunamaz"

Candan, "Meclis camisi ile halkla ilişkiler binası birlikte bir anlam ifade ediyor. Her iki yapı da korunmalıdır. Her iki yapı da bütünlükçü bir anlayışla tasarlanmıştır. Bu iki yapının özgünlüğü tasarımsal ilişkisi etle tırnak gibidir" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-bakanligindan-cinicinin-camisine-itiraz_137914.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!