Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuraklıktan 4 Bin Ağaç Kurumak Üzere

Afyon'da 4 bine yakın ağacı sulamakta kullanılan kaynak suyu, kuraklık nedeniyle kurudu. Sulanamayan bazı ağaçlar kururken kalanlar da kuruma tehdidiyle karşı karşıya.

yapi.com.tr
Kuraklıktan 4 Bin Ağaç Kurumak Üzere

DHA'nın haberine göre, Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki 150 nüfusluk Selçik Köyü'nde halkın arazi sınırlarına diktiği ağaçları sulamak amacıyla kullandığı kaynak suyu, kuraklık nedeniyle kurudu. Nisan ayından beri sulanamayan kavak, elma, vişne ve badem türü birçok ağaç bu yüzden kurudu ve kesilmek zorunda kaldı. Bölgedeki 4 bine yakın ağaç da kuruma tehdidiyle karşı karşıya geldi. Köylü bölgeye 3 kilometre uzaklıktaki Bekteş Göleti'nden su getirilmesi için Devlet Su İşleri'ne (DSİ) başvurdu, ancak sonuç alamadı.

Defalarca dilekçe yazdık...

Köy sakinlerinden Ali Özdemir, DSİ'ye 3 kez başvurduğunu, ancak hiçbir yanıt alamadığını belirtirken şöyle dedi:

"Dedelerimizden kalan doğal kaynak suyunun çıktığı pınar son günlerde yaşanan kuraklık nedeniyle kurudu. Arazilerimizin sınırlarında bulunan birçok ağacı bu kaynaktan suluyorduk. Artık sulayamıyoruz. Birçok ağacımız kurudu bu yüzden kestik. Hala da kurumaya devam ediyor. Bölgemize kuyu yaptırmak da yasak. Bekteş Göleti'nden su almak için DSİ'ye defalarca dilekçe verdik. Ama yanıt gelmedi. Yetkililerden ağaçlarımızı sulayabilmemiz için bize Bekteş Göleti'nden su vermelerini istiyoruz, yoksa bölgemizde dikili ağaç kalmayacak."

DSİ Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü yetkilileri ise Bekteş Göleti'nin henüz yapım aşamasında olduğunu, bu nedenle bölgeye su verilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Köylülerin sürekli su verilmesi talebiyle başvuru yaptığı ifade edilirken, göletin tamamlanmasının ardından başvuruların değerlendirileceği aktarıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kurakliktan-4-bin-agac-kurumak-uzere_124801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!