Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Küresel Başkent'in Hukukla İmtihanı

Küresel arenada Türkiye'nin vitrini olan İstanbul için ardı ardına yeni projeler açıklanıyor. Ancak yatırımcıların ve kamu yöneticilerinin en çok yakındığı konulardan biri ise meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından açılan davalar.

yapi.com.tr
'Küresel Başkent'in Hukukla İmtihanı

Küresel arenada Türkiye'nin vitrini olan İstanbul için ardı ardına yeni projeler açıklanıyor. Ancak yatırımcıların ve kamu yöneticilerinin en çok yakındığı konulardan biri ise meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından açılan davalar. Kamu yararı, planlama ve şehircilik ilkelerine aykırılık gibi çeşitli gerekçelerle açılan davaların söz konusu projelerin gerçekleşmesinde ne gibi bir caydırıcılığının olduğu ayrı bir tartışma konusu; ancak AK Parti'nin 'Hedef 2023' kapsamında 'küresel bir başkent' olma iddiasını taşıyan İstanbul için önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı ve aralarında üçüncü uluslararası havaaalanının inşa edilmesi, üçüncü Boğaz Köprüsü'nün tamamlanması, Galataport ve Haydarpaşa Port projelerinin hayata geçirilmesi gibi başlıkların olduğu pekçok proje, İstanbul'un 'yargıyla' imtihanında yeni sayfalar açmaya aday gibi görünüyor.

www.yapi.com.tr olarak, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan ve bazıları karara bağlanmış olan dava başlıklarından bir derlemeyle 'dava' konusu İstanbul'a bakıyoruz. Mimarlar Odası tarafından açılan davalar, İstanbul Büyükkent Şubesi'nin web sitesi www.mimarist.org üzerinden takip edilebilir.

Bakırköy Ataköy Sahil Şeridi (Katılma)

Mahkeme: İstanbul 9. İdare Mahkemesi
Esas No: 2010/1845
Davacı: Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği
Davalı: Bayındırlık ve İskan İstanbul İl Müdürlüğü
Katılma Talebi Tarihi: 14.12.2010

Bakırköy Ataköy sahil  şeridi için hatalı olarak saptanan kıyı çizgisinin düzeltilmesine ilişkin davaya davacı yanında katılma istemi.

Ergene Havzası Revizyon Çvere Düzeni Planı

Mahkeme: Danıştay 6. Daire
Esas No: 2010/31380 (Muharebe No)
Davacı: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
Davalı: Çevre ve Orman Bakanlığı
Dava Tarihi: 07.12.2010

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent  Şubesi Tekirdağ Temsilciliği’nin 10.08.2010 tarihli itiraz dilekçesini süresinde yanıtlamayarak itirazı örtülü olarak reddeden idarenin işlemi ile anılan işlemin dayanağı olan, 12.07.2010 tarihinde askıya çıkan 08.07.2010 onay tarihli 1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi, Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı’nın öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi.

Tekel Kartal (Tekel 2 Nazım İmar Planı iptali istemi)

Mahkeme: İstanbul 2. İdare Mahkemesi
Esas No: 2010/2544
Davacı: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
Davalı: İBB Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı
Dava Tarihi: 30.11.2010

Müvekkil TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin süresi içinde, 20.09.2010 gün ve 2010.09.38 sayılı itirazının örtülü reddi ve dayanak davalı idare tarafından 20.08.2010 tarihinde askıya çıkarılan, 20.06.2010 onay tarihli Kartal  İlçesi, Orhantpe Mahallesi, 188 pafta, 2222 ada, 237 numaralı parselin "Eğitim Tesisleri Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği'nin öncelikle yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/kuresel-baskentin-hukukla-imtihani_90603.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!