Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuşdili’nde Otopark Oyunu

Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM’den vazgeçildi ama otopark ile imara açıldı.

yapi.com.tr
Kuşdili’nde Otopark Oyunu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  Kadıköy’deki eski Salı Pazarı olarak bilinen Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM projesini iptal edip otopark yapma kararı aldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İBB’nin dün meclis gündemine getirdiği plan CHP’lilerin itirazlarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP Grubu, arkeolojik yapısı nedeniyle yeraltında 2 katlı otopark inşa edilmesine karşı çıktı. Kuşdili Çayırı ile ilgili düzenleme dün İBB Meclis gündemine geldi.“Üstü yeşil alan altı otopark” şeklindeki planın oylamasında CHP’li grup karşı teklif sunarak alanın yalnızca “yeşil alan” olarak düzenlenmesini istedi ancak bu teklif oy çokluğu ile reddedildi.

İBB’nin hazırladığı planın oylaması sırasında da CHP grubu karşı oy kullandı. CHP, otoparkın hem arkeolojik yapıya zarar vereceğini, hem bölgedeki trafiği arttıracağını hem de oluşacak hafriyatı bölgenin taşımasının mümkün olmadığını savundu.Ancak plan oy çokluğu ile meclisten geçti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi İnci Beşpınar, otopark inşaatının alanın imara açılması anlamına geleceğini belirterek “Kuşdili Çayırı’nın altına otopark yaptığınız zaman beton dökeceksiniz. Ama onun üstüne de halı serer gibi çim seriyorsunuz. Orada gerçek bir yeşil alan dokusu bulamazsınız” dedi.

Kadıköylülerin talebinin de bölgenin sadece “yeşil alan” olarak kalması yönünde olduğunu vurgulayan Beşpınarlar, “Otopark yapmak için bir inşaat alanı oluşturacaksınız. Oradaki kent kültürü; çocukların sallandığı, ağaç altında çay içilecek, fıskiyelerin olduğu samimi bir park, samimi bir yeşil alan istiyor” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kusdilinde-otopark-oyunu-_110552.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!