Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Laodikya Kazılarında Önemli Buluntu

Kazılarda, dev ‘Yunuslu Çeşme’yi süsleyen 2 aslan heykelinden birinin ortaya çıkarıldığı, çeşmeye bu adın, üzerindeki yunus kabartmaları nedeniyle

NTV-MSNBC
1 Laodikya Kazılarında Önemli Buluntu

b>Kazılarda, dev ‘Yunuslu Çeşme’yi süsleyen 2 aslan heykelinden birinin ortaya çıkarıldığı, çeşmeye bu adın, üzerindeki yunus kabartmaları nedeniyle verildiği açıklandı.

Denizli merkeze bağlı Eskihisar Köyü yakınlarındaki antik kent Laodikya’da kazı çalışmaları devam ederken, bu yıl ortaya çıkarılan 1700 yıllık Yunuslu Çeşme’de dev bir aslan heykeli bulundu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Celal Şimşek, kazıların ödenek sorununa rağmen aralıksız sürdürüldüğünü ve kazı ekibinin çalışmalarını Sütunlu Cadde’nin bulunduğu bölgede, 360 metrekare alanı kapsayan Yunuslu Çeşme’de yoğunlaştırdığını söyledi.
Bu kazılarda, dev çeşmeyi süsleyen 2 aslan heykelinden birinin ortaya çıkarıldığını belirten kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Celal Şimşek, sütunlar arasına heykellerin yerleştirildiği çeşmenin havuzunda yunus kabartmaları bulunduğunu, bu nedenle buraya “Yunuslu Çeşme” adını verdiklerini anlattı.
Doç. Dr. Şimşek, buranın Pamukkale’deki “Tritonlu Çeşme”den daha büyük olduğunu, 2. yüzyılda yapıldığı sanılan aslan heykelinin de sütunlar arasına yerleştirilen heykellerden biri olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/laodikya-kazilarinda-onemli-buluntu_5571.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bir Denizlili olarak çalışmalarınızı takip ediyorum ve kutluyorum. Çalışmaların devam etmesi gerekir, çünkü Laodikya kentinde daha birçok eser çıkar YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!