Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Libya'da Türk Şirketlerini Ülkeden Çıkarma Kararı

Libya'daki Tobruk Hükümeti ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararı aldı.

yapi.com.tr/AA
Libya'da Türk Şirketlerini Ülkeden Çıkarma Kararı

Abdullah es-Seni'nin başbakanlık ettiği Tobruk Hükümeti'nin resmi internet sayfasında yer alan habere göre, "Dün Beyda kentinde olağanüstü toplanan geçici hükümetin bakanlarının Türk şirketlerini Libya'dan çıkarma kararı aldığı" belirtildi.

Haberde ayrıca "Toplantı kapsamında yabancı şirketlerle yapılan tüm proje sözleşmelerinin gözden geçirilmesine karar verildiği" dile getirildi.

Seni, geçen hafta eş-Şarku'l Evsat gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye'yi Libya'nın içişlerine karışmakla suçlamış ve Libya'da faaliyet gösteren Türk şirketlerini ülkeden çıkarmakla tehdit etmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise geçen perşembe günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin 17 Şubat devriminin başından bu yana Libya'nın yeniden imar ve inşası ile devlet kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesi için sağladığı desteğe vurgu yapmıştı. 

Firmalarımıza ulaşmış herhangi bir tebligat yok

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün Libya'yla ilgili son gelişmeler hakkında şu açıklamayı yaptı: "Libya Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı ilk pazar olarak her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Coğrafi yakınlık ve süregelen yakın ilişkiler çerçevesinde 1970'lerden günümüze dek Türk müteahhitler tarafından Libya'da 565'den fazla proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerin bedeli 29 milyar ABD Dolarını aşmıştır. Diğer taraftan, Libya’da Arap Baharı ve Kaddafi yönetiminin devrilmesinden bu yana geçen 4 yıl sonunda bir düzen sağlanamadığı gibi mevcut güvenlik sorunlarının giderek daha ciddi boyutlara ulaştığı görülmektedir. Libya’daki siyasi krizin ve buna bağlı sorunların çözümü yönünde gerek Avrupa ve bölgesel aktörlerin gerek Birleşmiş Milletler’in yoğun çabalarına ve girişimlerine karşın ülkenin yakın bir gelecekte istikrara ulaşması oldukça zor görünmektedir. Tüm firmalarımız Libya Pazarını yakından takip etmekte, ancak ülkede son döneme kadar faal olan kısıtlı sayıdaki Türk müteahhitlik firması da operasyonlarını küçültmek yoluna gitmiş bulunmaktadır. Tobruk hükümetinin yaptığı son açıklamalar konusunda şu ana kadar firmalarımıza ulaşmış herhangi bir tebligat bulunmamaktadır. Yaptırım kararları ve gelişmeler, TMB ve üyelerimiz tarafından yakından takip edilmekte, hükümetimiz ile paylaşılmaktadır"

http://www.yapi.com.tr/haberler/libyada-turk-sirketlerini-ulkeden-cikarma-karari_128827.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!