Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Libya’nın Dünyaya Açılan Kapısı MESA’dan

Mesa Mesken’in Libya’nın üçüncü büyük kenti Misurata’da inşa ettiği Uluslararası Havalimanı İç-Dış Hatlar Geliş Terminali, hizmete açıldı.

yapi.com.tr
Libya’nın Dünyaya Açılan Kapısı MESA’dan

Terminalin resmi açılış töreni 9 Mart 2014’te, Türkiye Cumhuriyeti Misurata Başkonsolosu Arif Eser Torun, Libya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Salah Annemer, Misurata Yerel Konseyi Başkanı İsmail Şeklavun, Ulaştırma Bakanlığı ve Yerel Konsey yetkilileri, Mesa Mesken San. A.Ş  temsilcileri ile çok sayıda şirket temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında geliş terminalini ilk kullananlar, Türk Hava Yolları’nın Misurata seferiyle Libya’ya inen yolcular oldu.

Yapımına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 Eylül ayında Libya’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında karar verilen terminal, Mesa Mesken tarafından 2,5 ay gibi rekor bir sürede tamamlanarak 2012 yılında Libyalı makamlara teslim edildi. Maliyeti yaklaşık 1 milyon dolar’ı bulan bin 100 metrekare büyüklüğündeki iç-dış hatlar geliş terminali, MESA Mesken tarafından hiçbir ücret almadan hibe olarak yapıldı ve yeniden inşa süreci devam eden Libya’ya hediye edildi.

Bugüne kadar Libya’da 500 bin metrekarenin üzerinde üstyapı inşaatlarını başarı ile tamamlayan MESA’nın Libya’da halen, Tripoli ve Derne Üniversitesi Kampüsü yapımını içeren 340 milyon dolar değerindeki taahhüt işi devam ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/libyanin-dunyaya-acilan-kapisi-mesadan_118227.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!