Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Limak, Senegal’de Havalimanı İnşaasını Üstlendi

Türk şirketleri Limak ve Summa, Senegal’de inşaatı yaklaşık 7 yıldır tamamlanamayan Aeroport International Blaise-Diagne (AİBD) Havalimanı inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini üstlendi.

yapı.com.tr
Limak, Senegal’de Havalimanı İnşaasını Üstlendi

Yapılan açıklamaya göre, Limak ile Summa, Senegal’in başkenti Dakar’da yapımı devam eden AİBD Havalimanı’nın inşaatının tamamlanması ve 25 yıl işletilmesi işinde ortak oldu. Toplamda 466 milyon euro’yu mal olması beklenen ve inşaatının bugüne kadar yüzde 70’i tamamlanan havalimanı, yapım işlemlerinin tamamlanmasının ardından Summa ile Limak’ın kuracağı, Senegal devletinin de ortak olacağı şirket tarafından 25 yıl süreyle işletilecek.

Limak ve Summa, inşaatın kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor. Dakar’ın mevcut havalimanında, geçen yıl 2 milyon yolcu trafiği gerçekleşirken, yeni havalimanının devreye alınmasıyla bu trafiğin 3 milyona, ardından da 5 milyona ulaşması bekleniyor.

"Yatırım fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz"

Havalimanı inşaatı ve işletmeciliği konusunda çok geniş tecrübeleri bulunduğunu anlatan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Bu tecrübemizi Senegal’e de taşıyacağız. Biz Senegal ve Afrika’da, havalimanının ötesinde çok daha geniş yatırım imkanlarını değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda da çok ciddi çalışmalar içindeyiz” dedi.

Özdemir, “Dakar, havalimanı işletmeciliği konusunda coğrafi olarak son derece önemli bir konumda. Yapacağımız yatırım ve getireceğimiz tecrübeyle bu havalimanının önemi daha da artacak ve Batı Afrika’nın önemli hub havalimanlarından birisi haline dönüşecek” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/limak-senegalde-havalimani-insaasini-ustlendi_144457.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!