Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Otel Yatırımcısının Gözü Yurtdışına Kaydı

Türkiye’de azalan turist sayısı sonrası otel yatırımcıları da gözünü yurtdışına dikti. Limak Turizm Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, “Balkanlar’da Türk turizm yatırımcısı için büyük fırsatlar var. Grup olarak eğer bir turizm yatırımı yapılacaksa havalimanı inşa etmeye de, otel işletmeye de talibiz” dedi.

yapı.com.tr
Otel Yatırımcısının Gözü Yurtdışına Kaydı

Antalya’da 4 toplamda 7 oteli ile turizm sektöründe de faaliyet gösteren Limak Grubu, Balkanlar’da turizm yatırımı yapmak için kolları sıvadı. Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, artık Türk turizm yatırımcısının daha bakir bölgelerde yatırım yapması gerektiğine dikkat çeken Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, “Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Bosna Hersek Türk turizm yatırımcısını arzu ediyor. Avrupa’nın hiç bir yerinde bu kadar ilgi yok. Özellikle Limak Grubu olarak büyük ilgi görüyoruz. Örneğin Kosova’da havalimanı işletiyoruz. Grubumuzun büyüklüğünü çok iyi biliyorlar. Turizmdeki başarılarımızdan haberdarlar. Bu yüzden bizim bilgi birikimimizden yararlanmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Grubun da bölgeye bakış açısının çok farklı olduğunun altını çizen Kavaloğlu, “Muhakkak o bölgede bir yatırım yapacağız. Örneğin Arnavutluk’u sadece Tiran’dan ibaret biliriz. Ancak 3 çok özel tatil bölgeleri daha var. Çok bakir yerler. Türkiye’nin 20 yıl önceki hali gibi. Arnavutluk’ta 160 odalı bir tesisin yatırımcısı ‘Gelin burayı Limak olarak işletin’ dedi. Artık isteyen değil, istenilen tarafız” dedi. Bürokrasinin de o coğrafyada çok hızı ilerlediğini vurgulayan Kavaloğlu, “Yine Arnavutluk’ta bir yer önerdiler. Ancak ulaşım çok zor. ‘Havalimanı olması gerekiyor’ dedik. Tiran’a 350 kilometre mesafede. Kitlesel turizm hareketi istiyorsan ulaşımı kolay hale getireceksin. Grup olarak her anlamda yatırım yapabilecek konumdayız. Bizden turizm konusunda her anlamda destek bekliyorlar” diye konuştu. Eğer bir otel yatırımı yapılacaksa Limak olarak, havalimanına da, otel yapıp işletmeye de talip olduklarını söyleyen Kaan Kavaloğlu, “Bir paket sunabiliriz. Bizim yatırım ekibi gittiğinde bir yere bizi de götürebiliyor. Bizim resort otellerimizi görenin bakış açısı değişiyor. Türkiye’deki yatırımlardan sonra ilk kez yurtdışına bakılmaya başladı” dedi.

"İlgilendiğimiz yerler var"

Güney Fransa’da da ilgilendikleri yerler olduğunu anlatan Kavaloğlu, “Le Meridien Otel ile görüştük. Ama yapıları çok ortaklıydı. Yurtdışında böyle yatırım yapmak zor. Hollanda’da Amsterdam’a da baktık. Berlin’de hala bakıyoruz. Ancak Balkanlar bize daha özveri ile yaklaşıyor” dedi. İran’da Tebriz ve Tahran’da da yatırım yapmaları için teklifer geldiğini belirten Kavaloğlu, “Zor bir destinasyon ancak az otel yatırımı olduğu için de avantajlı bir yatırım olabilir. Kıbrıs’ta da yapımı devam eden bir otelimiz var. 2018’de açılması planlanıyor” diye konuştu. Yurtiçinde ise Trabzon ve Artvin’de yatırım yapabileceklerini kaydeden Kavaloğlu şunları söyledi: “Özellikle Ortadoğu pazarının bölgeye ilgisi çok yüksek. THY’nin direk Trabzon’a Suudi Arabistan’dan uçuşları var. Yaz aylarında serin tatil isteyen yerli turist de Karadeniz’i tercih ediyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/otel-yatirimcisinin-gozu-yurtdisina-kaydi_145510.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!