Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Londra Olimpiyatları 'Kar - Zarar' Tartışmalarıyla Başlıyor

İngiltere’nin, bu yılki Olimpiyat Oyunları için ayırdığı bütçe, ev sahipliği hakkını kazandığı andan itibaren hem olumlu hem de olumsuz eleştirilere hedef oldu. 200 hektarlık yeşil alan üzerine kurulu Olimpiyat Park’ına dair altyapı projelerinin geliştirilmesi, başarının olmazsa olmaz zorunluluğu haline dönüşmüştü.

yapi.com.tr
Londra Olimpiyatları 'Kar - Zarar' Tartışmalarıyla Başlıyor

Fakat asıl soru, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nın ülkeye getirisinin ne olacağı. Londra’nın doğusundaki Olimpiyat alanı için harcanan yaklaşık 11.5 milyar euro yüzünden büyük hayal kırıklığı yaşayan, Olimpiyat Komitesini ateşli şekilde protesto eden inşaat işçisi Glyn Robbins, halkın parasının çar çur edildiği ve bu devasa mali tablonun halkın çıkarına olmayacağı görüşünde. Diğer yandan gerek ana Olimpiyat Stadyumu, gerekse Olimpiyat Park'ında yer alan üniteler olmak üzere tüm alanın mekan tasarımlarını gerçekleştiren Ian Crockford, harcanan her kuruşun yerini bulduğunu savunuyor.

'Fantastik bir park alanı yarattık'

Crockford, gerçekleştirdikleri proje için şunları dile getiriyor, "Biz özetle, Londra’daki alanı sil baştan yeniledik. Topraktaki drenajı ve elektriği araçlarla temizleyerek fantastik bir park alanına dönüştürdük. Bizim işimiz, ileride de çalışma alanı olarak kullanılabilecek kalıcı mekânlar oluşturmak. Finansal anlamda sürdürülebilirlikten ziyade, geçici bir moda yarattık."

Protestocu Glyn Robins ise şu ana dek harcanan paralarla 80 bin kişiye konut imkânı yaratılabileceğini söylüyor ve ekliyor, "Halkın ihtiyaçlarıyla, Olimpiyat organizasyonunun fizibilite çalışmaları arasında ciddi kopukluklar olduğuna inanıyorum. Gelecek yıllarda, sebep oldukları sorunların çözümleriyle boğuşacaklar."

Londra trafiği felç

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, yetkililerin uzun vadeli altyapı çalışmalarındaki ısrarlarının, ulaşımı felç etmesi de sert eleştirileri beraberinde getiriyor. Olimpiyat Atletizm Komitesi Başkanı Jonathan Edwards, şunları söylüyor, "Oyunlar sırasında bazı sorunlar yaşanabilir elbette ama biz bölge halkından hem Londra hem de Birleşik Krallık için, bu sıkıntılara tolerans göstermelerini rica ediyoruz. Emin olsunlar ki, yapılan tüm bu altyapı çalışmaları uzun vadede Londra’nın yararına olacak".

Olimpiyat Oyunları’na sadece bir kaç gün kaldı ve hazırlıkların tamamlanması için hummalı koşturmaca devam ediyor. Fakat görünen o ki, Olimpiyatlar sona erdiğinde geride kâr mı, zarar mı bırakacağı tartışmaları kolay kolay dinmeyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/londra-olimpiyatlari-kar---zarar-tartismalariyla-basliyor_100969.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!