Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den 20 Milyar Liralık Olimpiyat Hazırlığı

TOKİ Başkanı Karabel, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul’da yapılması durumunda Hükümet tarafından inşaatlarda kullanılmak üzere İdare'ye 20 milyar lira fon ayrıldığını söyledi.

yapi.com.tr/AA
TOKİ'den 20 Milyar Liralık Olimpiyat Hazırlığı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasındaki protokoller kapsamında, İdare'nin çeşitli uygulamalarıyla spor tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyatları'na aday üç şehir olduğuna işaret eden Karabel, 7 Eylül'de açıklanacak sonuca göre, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul’da düzenlenmesi kesinleşirse TOKİ, tüm olimpiyat oyunlarının tesisleri, köyleri, yerleşimleri ve başlıca müsabaka dışı tesislerinin yapımından sorumlu olacak. Buna Uluslararası Yayın Merkezi ve Ana Basın Merkezi de dahildir. Olimpiyat ve paralimpik inşaat programı ve finansmanı Hükümetimiz tarafından garanti edilmiş ve gerekli fon 20 milyar lira ayrılmıştır" diye konuştu.

Karabel, 28-31 Mayıs'ta St. Petersburg'da Sport Accord Konferans ve Fuarı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin buraya ciddi bir hazırlıkla katıldığını ve gereken bilgilendirmelerin yapıldığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-20-milyar-liralik-olimpiyat-hazirligi_110271.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!