Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mahkeme JES için Verilen ‘ÇED Olumlu’ Kararını İptal Etti

Aydın’ın Germencik ilçesinde yapılması planlanan Efe-9 isimli Jeotermal Enerji Santrali (JES) ile ilgili 'ÇED olumlu' kararı mahkemece iptal edildi.

yapi.com.tr
Mahkeme JES için Verilen ‘ÇED Olumlu’ Kararını İptal Etti

Aydın 1. İdare Mahkemesi Germencik'te yapılacak olan JES'e verilen ‘ÇED olumlu’ raporunu iptal etti. Aydın Çevre ve Doğa Derneği'nin açtığı davada mahkeme heyeti, EFE-9 adı verilen 36 megawatt elektrik üretecek JES'e verilen raporda çevre hava kirliliğiyle ilgili yeterli tespit yapılamadığını gerekçe gösterdi.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; mahkeme kararında, “Projenin işletme aşamasında bacadan yayılması muhtemel Hidrojen sülfür (H₂S) kütlesel debi hesabının mevzuatta aranan  değerler içerisinde kalıp kalmadığı tespiti yapılamadığından, işletilecek tesisten atmosfere salınacak H₂S gazının çevreye etkisi bakımından bir belirlemeye, değerlendirmeye ulaşılamadığından, bu yönden  dava konusu ÇED Olumlu kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline oy çokluğu ile karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

“Aydın’ın yok olmasına izin vermeyeceğiz”
Kararı değerlendiren Aydın Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, “ÇED süreci bitmeden yapımına başlanan JES'le ilgili itirazlarımızı haklı bulan mahkeme iptal kararı verdi. Halkımızın da desteği ile Aydınımızı zehirleyen bu santrallerin hepsinden kurtulacağız. Çünkü Aydın Jeotermal patronlarının çöplüğü değil, Aydın’da yaşayanların yaşam alanıdır. Aydın'ın yok olmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mahkeme-jes-icin-verilen-ced-olumlu-kararini-iptal-etti_185932.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!