Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Salihli’de JES için Verilen ÇED Olumlu Kararı İptal Edildi

Manisa’nın Salihli ilçesinde 9 adet jeotermal sondaj kuyusu için verilen ÇED Olumlu kararı Manisa Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

yapi.com.tr
Salihli’de JES için Verilen ÇED Olumlu Kararı İptal Edildi

Manisa'nın Salihli ilçesinin Adala ve Dombaylı köylerinde yapılması planlan 9 adet jeotermal sondaj kuyusu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu kararına karşı Salihli Çevre Derneği öncülüğünde yurttaşlar tarafından açılan iptal davasında Manisa Bölge İdare Mahkemesi kararı iptal etti.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Manisa’da 14 adet jeotermal kuyu arama projesi için daha önce verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı yurttaşların itirazları sonucunda Manisa Bölge İdari Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Şirket ise iptal edilen projesi sonrası küçük koordinat değişikliği ile 2 ayrı proje sundu. Bakanlık, 9 jeotermal kuyusu projesi için ÇED Olumlu, 4 jeotermal sondaj kuyusu projesi için de ÇED Gerekli Değildir kararı verdi.

Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege, “Şirket her yolu deniyor ve mahkeme kararlarını hiçe sayıyor. Bu kısır bir döngüye dönüyor. Bakanlığın buna engel olması gerekirken bölgede yaşayan yurttaşlar olarak biz engel oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/salihlide-jes-icin-verilen-ced-olumlu-karari-iptal-edildi_187539.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!