Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maktum Parayı Ödemedi

Şeyh El Maktum, İETT arazisi için teklif ettiği 1,2 milyar YTL'yi ödemedi. Maktum, İstanbul Belediye'sinden süre istedi.

Hürriyet Gazetesi
Maktum Parayı Ödemedi

b>Şeyh El Maktum, İETT arazisi için teklif ettiği 1,2 milyar YTL'yi ödemedi. Maktum, İstanbul Belediyesi'nden süre istedi.

İstanbul’un en değerli bölgelerinden Levent’teki İETT arazisinin 21 Mart'ta yapılan ihalesinde KDV dahil 1 milyar 152 milyon dolarlık en yüksek teklifi veren Dubaili El Maktum’un şirketi Sama Dubai’nin, parayı ödeme süresi bugün doldu.

“Terslik olursa yine satarız”
Kadir Topbaş, Sama Dubai’nin parayı ödeyip ödemediğine ilişkin gazetecilerin sorularını şöyle yanıtlamıştı: “Bu arazi bizim için çok önemli bir kaynak teşkil edecek. Herhangi bir terslik olsa yine satacağız. (Sama Dubai yetkilileri) Genel sekreterim ile görüşüyorlar. Şirketin açıklaması bana ulaşmadı. Bizim yasal süreci beklememiz gerekiyor” dedi.

İhale bedeli için son gün bugün
Levent'teki İETT garajı ihalesi 21 Mart tarihinde yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi 705 milyon dolara Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul'ün oldu. Sama Dubai, KDV dahil 1 milyar 156 milyon YTL'ye denk gelen parayı peşin ödeyecekti ancak şirketin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ödeme yapmadı. Sama Dubai, İstanbul Belediyesi'nden süre istedi. Belediye de istenen süreyi verdi.

Sama Dubai’nin ödeme yapmamasına gerekçe olarak da Mimarlar Odası'nın imar planında yapılan değişikliğin iptali ve yürütmeyi durdurulması talebiyle açtığı davasının hala sonuçlanmaması gösteriliyor.

Büyükşehir Belediyesi garanti verdi
Şirketin davanın muhtemel sonuçlarını dikkate alarak, ödemeyi son ana kadar ödemekten kaçındı. Büyükşehir Belediyesi ise, Sama Dubai’ye yargı kararının projenin uygulamaya geçirilmesini önlemeyeceği konusunda güvence vererek, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul Şirketini ödemeyi yapması için ikna ettiği iddia edildi.

Yargıdan muhtemel bir yürütmenin durdurulmasına yönelik çıkabilecek bir karara Büyükşehir Belediyesi'nin uyup uymayacağı ve Sama Dubai’nin bu durumda projenin gerçekleşmesi sürecini nasıl uygulayacağı sürecin en önemli unsurlarını oluşturuyor.

Mimarlar Odası'ndan iki ayrı dava
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, satış sonrasında, ihalenin yapıldığı parselin kamu ve park alanı olduğunu belirterek, 2006 yılında yapılan plan değişikliğiyle, 46 bin metrekarelik alanın 7'ye varan emsal ile 368 bin metrekareye çıkarıldığını ifade etmişti. Plan dengeleri açısından, ulaşım, altyapı, teknik donanım nedenleri açısından kabul etmenin söz konusu olmadığını belirten Mimarlar Odası, 12 Nisan 2006 tarihinde arazinin imar planlarının iptali için yürütmenin durdurulması ve planın iptali istemi ile İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Mimarlar Odası, ihale sonrasında 30 Nisan tarihinde ikinci bir dava açarak, ihalenin iptal edilmesini istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maktum-parayi-odemedi_54378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!