Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maltepe'de AVM Komşuluğu

İller Bankası'nın Maltepe'deki arazisine AVM, konut ve iş merkezi projesi geliyor. Projenin hemen yanıbaşında AVM bulunduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Kartal Şube Başkanı Aysel Durgun, “Bölgede ciddi yoğunluk artışı olacak” dedi.

yapi.com.tr
Maltepe'de AVM Komşuluğu

Birgün Gazetesi'nden Olgu Kundakçı'nın haberine göre, İstanbul Maltepe'de İller Bankası'nın yaklaşık 42 dönümlük arazisine AVM, iş merkezi ve konut projesi yapılacak. Arazinin hemen yanıbaşında Maltepe Park AVM'nin bulunduğuna dikkat çeken TMMOB Mimarlar Odası Kartal Bölge Temsilciliği Başkanı Aysel Durgun, projeyle bölgede ciddi yoğunluk artışı olacağını belirtti.

Mülkiyeti İller Bankası'na ait olan ve arsa karşılığı gelir paylaşımı usulüyle Salacak ve Rönesans Gayrimenkul ortaklığına ihale edilen araziye 5 katlı bir AVM, 27 katlı bir iş merkezi, konutların yer alacağı her biri 14 kattan oluşan iki adet blok ve 3 katlı kapalı otopark inşa edilecek. Toplam 232.500 metrekarelik yapı inşaatı planlanan proje için İller Bankası'na ait eski 1. Bölge Müdürlüğü tesislerinin yıkımına başlandı.

'Yaşanmaz hale gelecek'

Projenin bölgeyi yaşanmaz hale getireceğini belirten Durgun, “İller Bankası arazisinin bulunduğu Tugay Yolu Caddesi sağlı sollu inanılmaz yoğunlukta bir yapılaşmaya açılmış durumda. İller Bankası arazisi E-5'in üzerinde son kalan arazi. Projenin yapılacağı alanın hemen dibinde zaten oldukça büyük bir AVM var. O AVM'ye ilave inşaat yapıldı ve daha yeni bitti. Şimdi hemen dibine ikinci bir AVM yapılacak” dedi. Kamu arazilerine ayrıcalıklı imarlar verilerek ihale edildiğine dikkat çeken Durgun, “Hep aynı yöntem izleniyor. Kamu arazileri yerel belediyeler baypas edilerek Bakanlık tarafından verilen ayrıcalıklı imar ile satılıyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maltepede-avm-komsulugu_115659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!