Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cevahir 4 Dönüm Daha Büyüyecek!

Markaların kiralama talebine yüzde 98 doluluk nedeniyle yanıt veremeyen Cevahir AVM, İBB'ye ait 4 dönümlük arka parseli satın almak için harekete geçti. Anlaşma sağlanırsa AVM'ye 10 ila 15 bin metrekare arasında kiralanabilir alan eklenecek.

yapi.com.tr
Cevahir 4 Dönüm Daha Büyüyecek!

İstanbul Şişli'deki Cevahir AVM, markaların talebine karşılık verebilmek için genişleme yolları arıyor. Milliyet'in haberine göre, perakende kulislerinde konuşulanlar, Cevahir'in sahibi olan Kuveytliler'e ait İngiltere merkezli St. Martins Properties'in, AVM'nin arka tarafında kalan yaklaşık 4 dönümlük arsayı satın almak için girişimlere başladığı yönünde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait bu parselin Atlantis Eğlence Merkezi'nin yer aldığı taraftan AVM'ye katılmasıyla 10 bin ila 15 bin metrekare civarında ek kiralanabilir alan elde edilebileceği ifade ediliyor.

2007'de tamamı Kuveytliler'in oldu

İBB ve Cevahir Holding'in yüzde 50-50 ortaklığıyla hayata geçirilen ve 2005'te kapılarını açan Cevahir AVM'de İBB hisseleri 2006'da 421 milyon dolara St. Martins'e satılmıştı. Kuveyt Devleti Emeklilik Fonu yatırımlarını da yöneten St Martins, 2007'de Cevahir'e ait hisseleri de satın alarak toplam 840 milyon dolara AVM'nin tek sahibi oldu. Cevahir'in yönetimini ise İngiliz şirket Pradera üstlendi. 6 katta, 230 mağazayla hizmet veren ve 358 bin metrekare kapalı alanı olan Cevahir AVM'de 11 bin metrekarelik Atlantis Eğlence Merkezi de yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevahir-4-donum-daha-buyuyecek_117740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!