Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

35 Yeni AVM Faaliyete Başlayacak!

Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle faaliyetteki alışveriş merkezi sayısı 333’e, toplam kiralanabilir alan da 9.2 milyon metrekareye ulaştı. Bu yıl da inşaatı biten 35 AVM’nin faaliyete başlayacağı belirtiliyor.

yapi.com.tr
35 Yeni AVM Faaliyete Başlayacak!

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre; son dönemin gözde yatırımlarından biri haline gelen alışveriş merkezlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle 333 olan AVM’ye bu yıl inşaatı tamamlancak 35 tane daha eklenecek, böylece toplam sayısı 368’i bulacak. Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin sayısındaki artış sürüyor. Dünya’nın derlediği verilere göre, Türkiye’de 2013 sonu itibariyle faaliyetteki AVM sayısı 333’e toplam kiralanabilir alan da 9.2 milyon metrekareye ulaştı. Bu yıl da inşaatı tamamlanan 35 AVM’nin faaliyete başlayacağı belirtiliyor.

İnşaatı sürenler içinde gelecek yıl bitirilecek AVM sayısının ise 20 dolayında olacağı belirtildi. Alışveriş merkezlerine yönelik düzenli veri üreten Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, 2013 sonu itibariyle AVM’lerin toplam cirosunun 60 milyar TL’ye ulaştığını, 2014 yılı sonu itibariyle de 75 milyar TL’ye yükselmesinin beklendiğini duyurmuştu.

Zincir marketler ağırlığını artırıyor

Bu arada, perakende ticarette zincir marketlerin ağırlığı da artıyor. Başta alışveriş merkezlerindeki süpermarketler olmak üzere hızlı tüketim mallarındaki organize perakendeciliğin pazar payı yüzde 70’lere ulaştı. Perakende sektöründeki zincir süpermarketlere ait birim satış noktasının 16 bin 775 adet olduğu kaydedildi. TESK verilerine göre, zincir mağazaya sahip 144 market markası faaliyet gösterirken, bunlar arasında ilk 4 marka diğerlerinin tamamından daha hızlı büyüdü. Aynı verilere göre, ucuz perakende mağazacılık yapan 4 büyük marka Türkiye zincir mağaza sayısındaki artışın yüzde 50’sini kapsadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/35-yeni-avm-faaliyete-baslayacak_120623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!