Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mamak da İsyanda: Kentsel Dönüşüme Hayır!

Dostlar, Tepecik, Köstence, Derbent ve Araplar mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi, Mamak'ta protesto edildi.

bianet.org
Mamak da İsyanda: Kentsel Dönüşüme Hayır!

"Mamak Barınma Hakkı Bürosu" bölgeye yapılması planlanana TOKİ konutlarına karşı eylem yaptı. Dostlar, Tepecik, Köstence, Derbent ve Araplar mahalleleri sakinlerinin katıldığı eylemde Mamak Belediyesi'ne giden yolu trafiği kapatıp "Halkın Hakları Var, Barınma Hakkı Var" sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Akkuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, hakkaniyetsizlikle sürdüğü proje olarak nitelendirdikleri Kentsel Dönüşüm Projesinde, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün uyguladığı projeye oranla neredeyse iki kat arsa istediklerini savundu. Akkuş, şunları kaydetti:

"Akgül, Büyükşehir Belediyesinin halkı mağdur eden hakkaniyetsiz çarpık projesini desteklemektedir. Ancak kendi yaptığı projeyle Gökçek'in yaptığı proje, ikisi de aynı ilçenin sınırları içinde bulunmasına rağmen, projeler karşılaştırıldığın Gökçek tarafından Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlarımıza nasıl büyük bir haksızlık yapıldığı görülecektir. Soruyoruz, ikisi de aynı Mamak ilçe sınırlarında olan bu projeler, vatandaşların alacağı haklar açısından neden birbirinden bu kadar farklı ölçülerdedir? Hakkaniyetsiz, Mamaklıyı mağdur eden barınma haklarını ihlal eden, mağdurların oturdukları sürece, yeniden oturmak için üzerine para vermek zorunda bırakan bu projeyi durdurun."

http://www.yapi.com.tr/haberler/mamak-da-isyanda-kentsel-donusume-hayir_87722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!