Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmaray İçin İhale Açıldı / Avrupa ve Asya Tüp Geçitle Bağlanacak

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek tüp geçiş yapımını da içeren ve kısa adı "Marmaray" olan Gebze-Sirkeci-Halkalı banliyö hatları yapım projesi ihalesi,

Dünya Gazetesi/05.08.2002



stanbul Boğazı'na inşa edilecek tüp geçiş yapımını da içeren ve kısa adı "Marmaray" olan Gebze-Sirkeci-Halkalı banliyö hatları yapım projesi ihalesi, Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasının ardından açıldı.
Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Boğaz tüp geçişi tünelleri ve istasyonları inşaat ihalesi duyurusunu yaptı. Dünyanın önde gelen inşaat firmalarının yapımına büyük ilgi duyduğu ve ulaştırma sektörünün en büyük yatırım projeleri arasında gösterilen "Marmaray" sistemi kapsamındaki işler "önseçim" yöntemiyle gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda DLH Genel Müdürlüğü'nün geçen hafta içinde yaptığı çağrı doğrultusunda Boğaz geçişinde yapılacak batırma tüneli, yeraltı istayonları ve diğer tünel inşaatları için önseçim tarihi 17 Eylül 2002 olarak belirlendi.

Japon ve Türk firmaları ile üçüncü ülke firmalarına açık olacak ihaleye teklif vermeleri uygun olan gruplara yeterlilik verilerek ihale davetleri aralık ayı içinde yapılacak. Sistemin bütününü kapsayan inşaat ihalesine yönelik fiyat tekliflerinin ise önümüzdeki yılın nisan ayı içinde alınması bekleniyor.

İnşaat çalışmalarına 2003 yılı içinde başlanması halinde sistem 2008 yılında hizmete alınacak.

Saatte 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak "Marmaray" sistemi inşaatı için yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir yatırım yapılması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaray-icin-ihale-acildi-avrupa-ve-asya-tup-gecitle-baglanacak_1245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!